Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Συναυλία, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου, στα Τρίκαλα 19 Δεκεμβρίου


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει συναυλία, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου, στις 19 Δεκεμβρίου




Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων στις 19 Δεκεμβρίου, διοργανώνει συναυλία-θεατρική μουσική παράσταση, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου, αποτελούμενη από 40 παιδιά.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ


Η διαδρομή της χορωδίας του Δ. Τυπάλδου ξεκίνησε το 1980, όταν ο ίδιος πρωτοδημιούργησε ορχήστρα κλασσικής κιθάρας με μικρά παιδιά. Στη συνέχεια η ορχήστρα αυτή εμπλουτίστηκε με τραγούδια ή κύκλους τραγουδιών με τις φωνές μικρών και πάλι παιδιών.
Από το 1980 έως και σήμερα η χορωδία του Δ. Τυπάλδου συμμετέχει συνεχώς σε συναυλίες στην Αθήνα όπως στο Ηρώδειο, στην Πνύκα στην Αρχαία Αγορά, στο Ζάππειο , στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, Αυστραλίας ,Πορτογαλίας, Σερβίας.
Η χορωδία ερμηνεύει έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών και ποιητών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, κλπ.
Το 1990 σε διεθνή παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικών χορωδιών στην Πορτογαλία παίρνει το πρώτο βραβείο.
Ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης και η ιδιαιτερότητα στην ερμηνεία που έχει η χορωδία αυτή την κατατάσσει στις καλύτερες του είδους της και ίσως την μοναδική με τέτοιο πλουραλισμό ερμηνειών.

Στην πόλη μας, η χορωδία θα αποδώσει έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (συνθετών και ποιητών), αλλά και θέματα από την ταινία « Η μελωδία της ευτυχίας ».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου