Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Διαβάστε τα σχέδια της Δημοτικής αρχής για το 2010.!


Τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το 2010. (Clopy paste story...συνέχεια)





ΝΕΟ Clopy paste του trikalacity.gr αυτή τη φορά απο την "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

Και το δημοσιεύει επειδή είναι της γραμμής Ταμήλου...
Ανάλογα άρθρα της Ελπίδας Κουτσογιάννη από την εφημερίδα "ΕΡΕΥΝΑ" ούτε που τα βλέπουν. Τους τα "χώνει" ΚΑΙ την έχουν "κομμένη".

Όσο για την αντιπολίτευση (αξιωματική και...υπαξιωματική) "κοιμάται"

Χάρη μην "ξεψαρώνεις", δεν θα το "θάψουμε" το θέμα...



ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Αποφασισμένη να «τρέξει» και μάλιστα σε πολλά μέτωπα τη νέα χρονιά είναι η δημοτική αρχή των Τρικάλων.

Το 2010 είναι προεκλογική χρονιά και σαφώς μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού πρέπει να είναι ορατές οι παρεμβάσεις στους πολίτες και σαφώς βελτιωμένες οι συνθήκες που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας.

Έτσι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο ουσιαστικά δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης.

Μια… φιλότιμη προσπάθεια είχε γίνει παλιότερα στην 28ης Οκτωβρίου, αλλά το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε γρήγορα.

Τώρα ο Δήμος προχωρά με γοργούς ρυθμούς τον ποδηλατόδρομο της οδού Καποδιστρίου ο οποίος έχει ήδη παραχωρηθεί προς χρήση και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα στις αρχές του έτους, θα επεκταθεί και στην οδό Κοραή και στην γέφυρα Γούρνας.

Το δίκτυο θα ολοκληρώνεται με ποδηλατοδρόμο στη Γαριβάλδη και στην Όθωνος. Εν τω μεταξύ ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει αναπλάσεις κεντρικών σημείων και πλατειών της πόλης.

Έτσι ίσως και μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη να ξεκινήσουν οι εργασίες στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου με στόχο να γίνει αυτή πιο προσιτή στους πολίτες, να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο για όλους και σαφώς πολύ λιγότερα τραπεζοκαθίσματα απ’ ότι σήμερα.

Πιθανόν την ερχόμενη άνοιξη να ξεκινήσουν και να… εξελιχθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα πεζοδρόμησης του ενός ρεύματος της οδού Όθωνος.

Αυτό το έργο είναι σε άμεση συνάρτηση με το μεγάλο στοίχημα της παρούσας δημοτικής αρχής για ανάδειξη του ποτάμιου συστήματος της πόλης. Ήδη ο κ. Μιχ. Ταμήλος αντάλλαξε απόψεις με επιστήμονες και ειδικούς το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Φλώρινα, όπου και συνήλθε το «Δίκτυο Πόλεων με ποτάμια».

Υπάρχουν κάποια σχέδια, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα προχωρήσουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις ή αν θα παραπεμφθούν για την… επόμενη τετραετία.

Παρεμβάσεις θα γίνουν και στις συνοικίες της πόλης, ενώ θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα ανάπλασης των εισόδων της πόλεως. Περίπου 2 εκ. ευρώ θα διατεθούν για νέα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο στην οδό Καλαμπάκας, από το ύψος του Carrefur έως το «Δέλτα» και άλλο 1,5 εκ. ευρώ για ανάλογα έργα στην οδό Καρδίτσης. Θα προωθηθεί δε και η παράκαμψη Σωτήρας η οποία είχε «κολλήσει» λόγω έλλειψης χρημάτων.

Μέσα στο 2010 η δημοτική αρχή αναμένεται να δημοπρατήσει και ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο δεν αφορά μόνο αθλούμενους, αλλά όλους τους δημότες οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού.

Ο λόγος για το νέο Κολυμβητήριο το οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί στις Καρυές, σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει το ΤΕΦΑΑ. Ο προϋπολογισμός του εκτιμάται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και όπως ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Μιχ. Ταμήλος λέει «εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το προχωρήσουμε και να το δημοπρατήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες».

Όπως και να ‘χει η νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και από κάθε άποψη. Διάθεση να προχωρήσουν άμεσα κάποια έργα υπάρχει, αρκεί να εξασφαλιστούν ασφαλώς και τα ανάλογα κονδύλια.

Του Βασίλη Αλεξίου

clopy paste του trikalacity.gr απο την "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"










Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου