Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Pee Wee Ellis. Ο σαξοφωνίστας του James Brown στη Λάρισα!


Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της jazz έρχεται στην πόλη μας για μία ζωντανή εμφάνιση την Κυριακή 29 Ιουνίου στη σκηνή του Μύλου.





Ο Pee Wee Ellis γεννήθηκε για να παίζει μουσική. Υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές του funk ήχου και θεωρείται δικαιολογημένα ένας από τους θρύλους της Funk/Jazz σκηνής.



Ξεκίνησε να παίζει πιάνο και κλαρινέτο από πολλή μικρή ηλικία αλλά τελικά τον κέρδισε το σαξόφωνο.

Η πρώτη του επαγγελματική συνεργασία ήταν με τον James Brown με τον οποίο έγραψαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες της soul/funk όπως Cold Sweat, Papa’s Got a brand new bag, Sex Machine και πολλές άλλες. Μετά το τέλος της συνεργασίας τους ο Pee Wee Ellis ακολούθησε σόλο καριέρα αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με μεγάλους μουσικούς όπως ο James Taylor και ο Van Morrison.

Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 σόλο δίσκους και 18 με άλλους καλλιτέχνες.


Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ονομάζεται Different Rooms και στο πλαίσιο της προώθησής του πραγματοποιεί μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία που περιλαμβάνει και τη Λάρισα.



Εντός 10 ημερών θα εμφανιστεί επίσης στην Αθήνα και στην Κρήτη ενώ η συναυλία της Λάρισας θα προσελκύσει φίλους από την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα εισιτήρια προπωλούνται σε κεντρικά δισκοπωλέια. Υπεύθυνη επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η A.n.d. Communication (info: 2410 231428, andcom.gr).




















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου