Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Βλαχογιάννης: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ»


Ο Διοικητικός Χάρτης της χώρας ήταν για άλλη μια φορά θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.




Σύμφωνα με δηλώσεις του Νομάρχη Τρικάλων και κατά πληροφορίες οι Περιφέρειες θα είναι 13 με 15, ενώ το τελικό πόρισμα η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών θα το ανακοινώσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

«Μετά από συνεχείς συνεδριάσεις η επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών είναι έτοιμη να παρουσιάσει το οριστικό πόρισμά της στην ΕΝΑΕ, μάλλον την επόμενη εβδομάδα και κατά πληροφορίες σε επίπεδο δευτέρου βαθμού Αυτοδιοίκησης θα πάμε όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει 13 – 15 Περιφέρειες.

Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια αρκεί η προσπάθεια να είναι συλλογική προσπάθεια αποκέντρωσης του κράτους και όχι απλά μια αυτοδιοικητική προσπάθεια συνένωσης ΟΤΑ σε μεγαλύτερους.

Εμείς θέλουμε πέρα από τη συνένωση οι ΟΤΑ να γίνουν οικονομικά αυτοτελείς και ισχυρότεροι και αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει και θα είναι ένα σημείο τριβής μεταξύ της ΕΝΑΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών».








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου