Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Δεν ήταν καλά τα υλικά στην γέφυρα Καλατράβα… "Μούγκα" για το θέμα στο Δημ.Συμβούλιο.


Αχ αυτά τα υλικά...
Θα την γκρεμίσουν τελικά;






Της Ελπίδας Κουτσογιάννη

Τι γίνεται με την γέφυρα Καλατράβα στα Τρίκαλα, αναρωτήθηκαν, δικαίως οι σύμβουλοι της παράταξης Πόλις Όλων και κατέθεσαν ερώτηση στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου των Τρικάλων.


Την ερώτηση κατέθεσε ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Τρικκαίων, καθώς η γέφυρα παραμένει επί μακρόν ημιτελής, ενώ η τελευταία φορά που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν όταν διαπιστώθηκε ότι ο βραχίωνας της γέφυρας έχει πάρει κλήση, όταν κατά το κοινώς λεγόμενο στράβωσε.


Η γέφυρα κατασκευάζεται τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα και θα ενώσει την περιοχή του Αγίου Οικουμενίου με την Ζωαγορά. Θεωρήθηκε εξαρχής ένα σημαντικό έργο, εξαιτίας του στόχου που καλούνταν να εκπληρώσει και η μελέτη που εκπονήθηκε ήθελε τη γέφυρα που κατασκευάζεται να είναι στα πρότυπα της αντίστοιχης του Καλατράβα που έγινε στην Αθήνα για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με ένα ευρύ πνεύμα το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα της ανάπλασης των αστικών περιοχών μικρής κλίμακας, που στα Τρίκαλα εφαρμόστηκε στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (Άγιος Οικουμένιος η νέα ονομασία της συνοικίας), εντάχθηκε όμως σε ξεχωριστή εργολαβία.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν «φώτισε» πάντως προχθές το μέλλον του έργου.

Το μόνο που έγινε ήταν να αποσαφηνιστεί ο λόγος που ο βραχίωνας της γέφυρας στράβωσε. Και αυτός ο λόγος ήταν το υλικό που χρησιμοποίησε ο εργολάβος. Το μπετό με απλά λόγια δεν ήταν καλό. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, πρώην αντιδήμαρχος και μελετητής του έργου κ. Βασίλης Παπαιωάννου, ο οποίος παράλληλα επικαλέστηκε την ίδια ακριβώς γέφυρα που έγινε στην περιοχή του Αγιοκάμπου στη Λάρισα και δεν παρουσίασε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι συνεπώς, ποιος έπρεπε να ελέγξει τα υλικά, πέραν του εργολάβου και δεν το έπραξε. Απαντήσεις σε αυτό δεν δόθηκαν. Για την ακρίβεια το θέμα δεν ετέθη καν σε αυτή του τη διάσταση. Απλώς το Σώμα αποφάσισε να ελέγξει τι ακριβώς έχει συμβεί και να συζητήσει εκ νέου το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση.


Της Ελπίδας Κουτσογιάννη - Έρευνα

(Καλά, Ελπίδα, δεν είδα κανένα άρθρο σου να το κάνουν Clopy paste στο trikalacity... Σε έχουν "κομμένη"; !!!








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου