Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Εκθεσιακό κέντρο στα Τρίκαλα προτίθεται να δημιουργήσει το Επιμελητήριο


Στόχος η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και της τοπικής αγοράς – Διαβουλεύσεις με τον δήμο Τρικκαίων για την αναζήτηση του κατάλληλου χώρου



Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της τοπικής παραγωγικής βάσης, αλλά και της τοπικής αγοράς.

Η συγκεκριμένη σταθερή θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου μεταφράστηκε και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, οι επιχειρηματικές αποστολές, οι επιχειρηματικές συναντήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Καλαμπάκα για τα εκκλησιαστικά είδη, αλλά και οι καινοτόμες, προτάσεις όπως είναι το «πράσινο» θερμοκήπιο και η ανάδειξη των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού.
Κοινός στόχος είναι μέσω αυτών των πρωτοβουλιών να εισρεύσει ξένο χρήμα στην τοπική αγορά και στις τοπικές επιχειρήσεις. Είναι κοινή διαπίστωση πως η ανακύκλωση του τοπικού χρήματος δεν αρκεί, οπότε το ζητούμενο είναι η αναζήτηση «ζεστού χρήματος» στο Νομό Τρικάλων.

Έρευνα




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου