Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ποδηλατόδρομος στα λόγια η Καποδιστρίου...


Ο ποδηλατόδρομος στην Καποδιστρίου θα αστυνομευθεί όταν θα κατασκευαστεί ο έτερος στης Κοραή




Το έργο της ανάπλασης της πλατείας Δεσποτικού εκ των υστέρων χωρίστηκε σε δύο εργολαβίες. Η μία αφορούσε στην ανάπλαση της πλατείας και των γύρω δρόμων και η έτερη στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου.

Ελπίδα Κουτσογιάννη

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, ασχέτως αριθμού εργολαβιών, το έργο χωρίστηκε σε δύο φάσεις. Μακροχρόνιες και οι τρεις, κατά γενική ομολογία. Η μία φάση αφορούσε στην ανακατασκευή των δρόμων, που περιβάλλουν την πλατεία.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, βέβαια της περιοχής, μέσω της ανακατασκευής των δρόμων δεν επιλύθηκε. Η δεύτερη φάση αφορούσε σε αυτή καθαυτή την ανάπλαση της πλατείας, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Η τρίτη φάση αφορούσε στον ποδηλατόδρομο της Καποδιστρίου. Στο συγκεκριμένο έργο, ως προς την εργολαβία, περιλαμβάνεται και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Κοραή.

Στην Καποδιστρίου ο ποδηλατόδρομος έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό. Λειτουργούσε, ωστόσο για την στάθμευση των αυτοκινήτων. Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα από τότε που η δημοτική αρχή αποφάσισε να ισχύσει ο ποδηλατόδρομος. Έτσι, τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια που τον διαχωρίζουν από το δρόμο κυκλοφορίας αυτοκινήτων και αποδόθηκε τυπικά στους ποδηλάτες. Τυπικά, όμως και όχι ουσιαστικά.


Η είσοδος του πάρκινγκ του δημαρχείου, από την οποία διέρχονται συνεχώς αυτοκίνητα, «κόβοντας» τον ποδηλατόδρομο δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα είναι η αστυνόμευση. Ο ποδηλατόδρομος δεν ελέγχεται.


Έτσι, όλες τις ώρες της ημέρας τα αυτοκίνητα σταθμεύουν στη μία κυρίως πλευρά του ποδηλατοδρόμου, από την είσοδο του πάρκινγκ του δημαρχείου και προς την πλατεία, διότι από εκεί είναι εύκολη η είσοδος των αυτοκινήτων. Κάτω από τη «μύτη» των δημοτικών αρχόντων και της δημοτικής αστυνομίας υπάρχει ένας ποδηλατόδρομος, στον οποίο συχνότατα σταθμεύουν αυτοκίνητα.


Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας το γνωρίζουν. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος κ. Παζαΐτης εξήγησε ότι ο έλεγχος και η αστυνόμευση επί του ποδηλατοδρόμου θα ενταθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου της Κοραή. Πότε θα κατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος της Κοραή; Άγνωστο, διότι δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη το έργο.


Εάν λάβει κανείς υπόψη του ότι το χειμώνα ο καιρός είναι αστάθμητος παράγοντας, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα αστυνομευθεί ο ποδηλατόδρομος της Καποδιστρίου. Έτσι, όμως συμβαίνει πάντα στα Τρίκαλα. Με όλους τους ποδηλατόδρομους που κατασκευάστηκαν, αλλά ποτέ δεν λειτούργησαν ως ποδηλατόδρομοι.

ΕΡΕΥΝΑ 19 Νοεμβρίου 2009



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου