Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κόντρα Βενιζέλου-Λέγκα στη Βουλή για τη χρήση του όρου χρεοκοπία


-Τι απάντησε ο Ν. Λέγκας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.








Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. 

Απαντώντας ο κ Λέγκας στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Βενιζέλος για τη χρήση και την ουσία του όρου χρεοκοπία, αντέτεινε ότι αυτός ο όρος δεν μπορεί να υπάρχει στο κυβερνητικό λεξιλόγιο ούτε να εξωραΐζεται, ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να πάρει πίσω και να διαγράψει από τα πρακτικά το σημείο της τοποθέτησής του με το οποίο υποδείκνυε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κινηθούν με στρατιωτική πειθαρχία προς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.και να επιδείξουν υπευθυνότητα.

«Η έκφραση αυτή είναι βαριά για το Κοινοβούλιο μας και σας την επιστρέφουμε. Πειθαρχία χρειάζεται η κυβέρνηση ανάμεσα στα μέλη της που καθημερινά αναδεικνύουν το πρόβλημα με τις αντιφατικές απόψεις που κατακλύζουν τον πολιτικό τους λόγο». «Όσον αφορά για το θέμα της υπευθυνότητας», τόνισε ο κ. Λέγκας, « η Ν.Δ το αποδεικνύει καθημερινά εδώ σε αυτή την αίθουσα με την ψήφιση όλων εκείνων των νομοσχεδίων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο αν Τομεάρχης ανάπτυξης υπογράμμισε ότι την ώρα που στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης έχει εισέλθει η λέξη χρεοκοπία ακόμη και με την αγγλική εκφορά του όρου είναι τουλάχιστον ατυχές η Βουλή να ενημερώνεται καθυστερημένα και εκτάκτως. Κι αυτό το θέμα είναι μείζον .

«Το θέμα είναι μείζον», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., «γιατί ο ίδιος ο κ Παπανδρέου κατηγορούσε μέχρι χθες όποιους χρησιμοποιούσαν τη λέξη χρεοκοπία ότι εξυπηρετούν όσους θέλουν να κερδίσουν από την κατάρρευση της χώρας. Είναι μείζον», πρόσθεσε, «γιατί η λέξη χρεοκοπία όπως άλλωστε επισημαίνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τον ομαλό εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με ρευστότητα».

Ο κ Λέγκας επισήμανε ότι δεν μπορεί από τη μια να θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων και από την άλλη να καταγγέλλουμε τη στάση και τα παιχνίδια των κερδοσκόπων.

«Γι αυτό και στο λεξιλόγιο μας δεν μπορεί να υπάρχει η λέξη χρεοκοπία. Και αυτό ισχύει για όλες τις παραλλαγές της και για την ελεγχόμενη και για την επιλεκτική και για την περιορισμένη».

Δεν μπορεί λοιπόν να εξωραΐζουμε τη λέξη αυτή και να την εμφανίζουμε ως κάτι δήθεν όχι και τόσο κακό, επεσήμανε με νόημα ο Ν.Λέγκας, γιατί όταν γίνεται αυτό απλά αυξάνεται η αβεβαιότητα, σε αυτή μάλιστα την κρίσιμη στιγμή.

«Η θέση της Ν.Δ. είναι απολύτως ξεκάθαρη και αυτό πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση. Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας, δεν τη θέλουμε, δεν την χρησιμοποιούμε, δεν την επιτρέπουμε καν ως σκέψη», κατέληξε ο βουλευτής.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου