Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συμπολίτες, την... γ@μίσ@με.!!!


- Καθημερινές θα είναι πλέον οι παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Θ. Σπανού.
- Θα "χτυπά"  ΚΑΙ μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου
- Το πρώτο του άρθρο: "Πολίτες... Άμεσης Επέμβασης"








"Πολίτες... Άμεσης Επέμβασης" του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΑΝΟΥ

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Χρήστου Λάππα να δώσει τον Λόγο στους Τρικαλινούς Πολίτες μέσα από το «Βήμα του Δημότη» είναι, έτσι κι αλλιώς, αξιέπαινη. Δείχνει το θάρρος και την συνέπεια του πολιτικού άνδρα.


Προσωπικά, μου δίνει την ευκαιρία να πω δημοσίως κάποια πράγματα τα οποία «δεν λέγονται» στις συχνές ραδιοφωνικές παρεμβάσεις μου όπου, συνήθως, καλούμαι ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος να ... απολογηθώ για προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη. Προβλήματα με την καθαριότητα, με τον κακό (κάποιες φορές και ... ανύπαρκτο) φωτισμό και άλλα.

Καλώς ή κακώς, μια Δημοτική Αρχή δεν θα κριθεί κυρίως από τα πόσα χιλιόμετρα άσφαλτο ή πόσους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους έφτιαξε. Θα κριθεί από το πόσους τόνους σκουπίδια μάζεψε και αν τα μάζεψε στην ώρα τους. Θα κριθεί από το πόσες καμμένες λάμπες άλλαξε και από το πόσες νύχτες μια γειτονιά έμεινε στο σκοτάδι.

Στο κάτω - κάτω, ο Δημότης δεν πληρώνει άμεσα για τους δρόμους, Άμεσα, δηλαδή κάθε δίμηνο, πληρώνει για την συγκομιδή των σκουπιδιών, για τον δημοτικό φωτισμό και για το νερό. Για τον απλούστατο αυτόν λόγο, ο Δημότης δικαιούται να ζητάει περισσότερα από τον Σπανό και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Σήμερα, οι περισσότεροι δουλεύουν στα γραφεία. Αυτή όμως, είναι μια άλλη «πονεμένη ιστορία» και δεν φταίνε μόνο οι κατά καιρούς Δήμαρχοι και οι Δημοτικές Αρχές. Ούτε, φυσικά, οι εργαζόμενοι.

Στις σύγχρονες συνθήκες, τα θέματα της καθαριότητας και της άμεσης επίλυσης καθημερινών προβλημάτων, αποκτούν νέες διαστάσεις στο πλαίσιο του νέου, διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων.

Δεν αρκεί μια Αντιδημαρχία Άμεσης Επέμβασης όσο καλά και αν οργανωθεί. Η Άμεση Επέμβαση πρέπει να μπει στη νοοτροπία όλων των Πολιτών. Οι Πολίτες δεν έχουν μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Απέναντι στους ίδιους και τις οικογένειές τους, απέναντι στους γείτονες, απέναντι στην Πόλη. Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας συγκέντρωσε 2.272 τόνους σκουπιδιών! Άλλοι 286 τόνοι πήγαν στην Ανακύκλωση.

Αν βοηθήσουν οι πολίτες, η δουλειά της Υπηρεσίας και η ζωή όλων μας θα γίνει πιο εύκολη. Η Πόλη μας θα γίνει πιο καθαρή και, συνεπώς, πιο επισκέψιμη. Πρέπει να μάθουμε να βγάζουμε τα σκουπίδια τη σωστή ημέρα και ώρα και να τα τοποθετούμε στο σωστό μέρος. Να ενισχύσουμε την Ανακύκλωση. Να καθαρίζουμε και κανένα πεζοδρόμιο μόνοι μας. Ειδικά πρέπει να βοηθήσουν οι Επαγγελματίες του Κέντρου. Ειλικρινά, δεν θέλω να θυμάμαι τις χρησιμοποιημένες σύριγγες σε απλή σακούλα σκουπιδιών που τραυμάτισαν εργαζόμενη στην Καθαριότητα.

Τώρα που διανύουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, ας βοηθήσουμε όλοι να φτιάξουμε μια πιο καθαρή και πιο ασφαλή πόλη. Εγώ και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, είμαστε στη διάθεση των Πολιτών όλο το εικοσιτετράωρο.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου