Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ετρώθη το εθνικό γόητρο και χάσαμε το μπούσουλα


Χρειάστηκαν αιώνες πολλοί, χρειάστηκε κόπος, μόχθος, ιδρώτας, αλλά και αίμα πολύ, για να στηθεί, ως φωτοστέφανο στου Εθνους την προμετωπίδα, την κεφαλή, το περιλάλητο Εθνικό γόητρο.








Λαός και φωτεινές, φωτισμένες ηγεσίες με πανύψηλα ιδανικά, με οράματα λαμπρά, με διαρκείς και πολύμοχθες προσπάθειες, σ' έναν ευρύτατο κύκλο δράσεων, στοχεύσεων αδιάκοπων και αποτελεσματικών στήσανε ένα ανεπανάληπτο εθνικό γόητρο, κλασική Ελλάδα, η Ελλάδα των Πανελλήνων ηγετών:

Φιλίππου Β' και Μεγ. Αλεξάνδρου, το Ελληνοποιημένο Βυζάντιο, η μεγάλη του Γένους Επανάσταση του 1821, οι ανεπανάληπτοι Βαλκανικοί πόλεμοι του 1912-1913, η κατάληψη της Σμύρνης και της ευρύτερης περιοχής, η εποποιία του 1940- 1941 η Εθνική Αντίσταση κ.α.

Και το γενων το γόητρο πολλοί συλλογικοί παράγοντες, πανάξιες, πολιτικο-στρατιωτικές ηγεσίες και πολιτειακές τόσο
σε ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε πανεθνικό. Εργασία καθολική, συστηματική, αέναη, πρωτοπορειακή. Προγράμματα καλά και σωστά επεξεργασμένα, συστήματα ενδελεχώς μελετημένα. Εθνικοί στόχοι υψηλοί και αδιαπραγματευτοι, πίστη στα πεπρωμένα της φυλής, αποφασιστικότητα, αδιαλειπτη δράση και φροντίδα για το καλύτερο, το ωραιότερο, το ιδανικότερο, το ιδεωδέστερο.
Καλλιέργεια γραμμάτων και τεχνών, δημιουργία ηθικο-πνευματικής κουλτούρας ανέβασμα διαρκές της πνευματικής στάθμης όλων των πολιτών.

Εφαρμογή νέων προγραμμάτων, αναζήτηση νέων μεθόδων ανάπτυξης, αναζήτηση επίμονη νέων αγορών για την προώθηση εθνικών προϊόντων και ειδών παραγωγής.
Στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, στήριξη της εργασίας και καταπολέμηση της ανεργίας. Προβολή και ανέβασμα της Πατρίδας και του Εθνους.

Αναζήτηση-μετά από επιτυχίες-πνευματικές, οικονομικές, κοινωνικές-αντάξιας θέση μας στο παγκόσμιο, στο οικουμενικό στερέωμα.
Το άτομο, η οικογένεια, το κράτος, το Εθνος που πετυχαίνει κανείς δεν μπορεί να το ταπεινώσει, να το λοιδορήσει, να το αναγκάσει να λιμοκτονήσει.

Η επαιτεία δεν ήταν ποτέ σύντροφος του αρχαίου και περίλαμπρου ελληνικού πολιτισμού και κόσμου.
Γνώριζαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας ότι το γόητρο, η αίγλη το κύρος γεννιούνται με την επιτυχία σε όλους τους τομείς δράσης. Και γνώριζαν επίσης πως το γόητρο εξαφανίζεται μαζί με τις άστοχες, αψυχολόγητες, απερίσκεπτες ενέργειες και μεθοδεύσεις μαζί με την αποτυχία!

Οι ηγεσίες οι πολιτικές, που χθες το πλήθος τις επευφημούσε, την επαύριο, αν η μοίρα η βλάσκανη έρθει και τις χτυπήσει, ένας απέραντος λαός θα τις προπηλακίσει θα τις λιθοβολήσει, θα τις εκθρονίσει.
Και η αντίδραση, στις περιπτώσεις αυτές θα είναι τόσο εντονότερη όσο το γόητρο που μαστιγώνεται είναι μεγαλύτερο.
Χάνεται, κουρελιάζεται, δεν αναγνωρίζεται τότε καμία πλέον ανωτερότητα, που προηγούμενα κατείχε, η όποια ηγεσία.

“Πάντα οι πιστοί συντρίβουν με μανία τους ανδριάντες των παλιών τους Θεών”, των πολιτικών, των υπευθύνων, των αρνησιπάτριδων.
Το γόητρο που αναιρείται από την αποτυχία εξαφανίζεται απότομα και επικίνδυνα. Το πλήθος το συντεταγμένο γίνεται όχλος.
Αυτό το αδυσώπητο τέλος και ταπεινωτικό δεν το έλαβαν ούτε και σήμερα το λαμβάνουν υπόψη τους-δυστυχώς-οι πολιτικές μας ηγεσίες τα κόμματα, οι βουλευτές, όλοι εμείς που συναποτελούμε το ανά τον κόσμο πασίγνωστο Εθνος των Ελλή- νων.
Πληγώσαμε, ματώσαμε το Εθνικό μας γόητρο, την τιμή μας, την υπόστασή μας, το κύρος μας.

Μέσα στον απέραντο ωχαδερφισμό χάσαμε τον μπούσουλά μας, την πυξίδα μας, που θα μας οδηγούσε να βγούμε
στη στεριά και να μη μας δέρνουν τα άγρια κύματα του Νότου και Βοριά σ' ένα τρικυμισμένο πέλαγος.
Ο Ελληνικός λαός πικραμένος και απογοητευμένος βγήκε στις πλατείες. Απαιτεί να σταματήσουν νάρχονται τα Μπουγουρντί της Τρόικας και των Τραπεζιτών-μεγαλοκαρχαριών.

Εχει πεισματώσει γιατί ορισμένες του ιδιοκτήτες έχουν ανασταλεί κι έχουν καταστραφεί.
Ετσι κάτω από την επίδραση της υποβολής, που κυριαρχεί σ' αυτές τις περιπτώσεις θα προετοιμαστεί να εξαπολύσει-με ασυγκράτητη ίσως ορμή-μια φοβερή επιθετικότητα με βίαιες και ανεξέλεγκτες πράξεις.
Η υποβολή-ίδια σχεδόν σε όλα τα συγκεντρωμένα άτομα-με την αμοιβαιότητα μπορεί να φτάσει στο ύψιστο σημείο της έντασής της.


Ορισμένα άτομα, που διαθέτουν έντονη προσωπικότητα και μπορούν να αντιδράσουν στην υποβολή είναι αριθμητικά ελάχιστα και δυστυχώς παρασύρονται από το ρεύμα του πλήθους. Επάναγκες καθήκον και
υπέρτατη εθνική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να παραμερίσουν, ετούτην εδώ την ώρα, τις όποιες διαφοροποιήσεις και αντιθέσεις να ομονοήσουν και να αγκαλιάσουν το λαό για μια καινούργια Ελλάδα, περήφανη, ανανεωμένη και πάντα τιμημένη!


 Γεώργιος Ηλ. Ζιάκας

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου