Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Χατζηγάκης: "Να αρθεί άμεσα η αδικία


Ο Σωτήρης Χατζηγάκης ζητά αυξημένα κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία






Με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την μείωση των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία και ζητά άμεσα την άρση της αδικίας.

«Είναι φανερό» σημειώνει ο κ. Χατζηγάκης «ότι στην ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη –περισσότερο από ποτέ– από τη στήριξη του κράτους, ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Δυστυχώς, αντί αυτού –σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου σας, που παρουσίασε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας– τα κονδύλια που προορίζονται για τη Θεσσαλία μέσω του ΕΣΠΑ μειώνονται κατά 31,3 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, τα χρήματα που θα κατευθύνονταν προς την τοπική οικονομία και τις αγορές της Θεσσαλίας, μειώνονται τη στιγμή που το ποσοστό συμμετοχής της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ αυξάνεται στο 85%. Έτσι, το ποσό του ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία μειώνεται από τα 528,995 εκατ. ευρώ, στα 497,650 εκατ. ευρώ, καθώς αφαιρούνται 23 εκατ. ευρώ από τους πρώτους τρεις άξονες (Υποδομές – υπηρεσίες προσπελασιμότητας, Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής και Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Θεσσαλίας) και 8,3 εκατ. από τον τέταρτο άξονα (Τεχνική υποστήριξη Εφαρμογής Θεσσαλίας)».

Ο κ. Χατζηγάκης καταλήγει θέτοντας την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της: «Δεδομένης της τεράστιας ανάγκης για ενίσχυση της ανάπτυξης σε μια περιοχή-«ατμομηχανή» της οικονομίας της χώρας μας, όπως είναι η Θεσσαλία, με τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και τις κατάλληλες πολιτικές από την κεντρική κυβέρνηση,  ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

- Τι προτίθεται να κάνει με το ποσό του ΕΣΠΑ που προορίζεται για τη Θεσσαλία;

- Με ποια λογική μειώθηκε κατά 31,3 εκατ. ευρώ;».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου