Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Καταγγελία Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων


Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων του Συνδυασμού «Τρίκαλα-Πόλη Αναφοράς», απέστειλαν στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημήτρη Κωνσταντό την εξής επιστολή










«Κύριε Πρόεδρε με την παρούσα σας εκφράζουμε  την έντονη δυσαρέσκεια μας από την λειτουργία του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων μέχρι σήμερα, και σας αναλύουμε τους λόγους απουσίας μας από την συνεδρίαση της 05/07/2011.

1.    Μετά από 6 μήνες λειτουργίας του οργάνου,  δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική αρμοδιότητα εκτός από την προέγκριση  αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αδειών μουσικών οργάνων, απαξιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του.

 Εντύπωση μας προξενεί η στάση του Δημάρχου  που αν και προεκλογικά είχε δείξει ότι υπολογίζει στην συνεισφορά της Δημοτικής Κοινότητας,  έως σήμερα δεν έχει παραχωρήσει καμία απολύτως αρμοδιότητα όπως προβλέπει ο Νόμος του Καλλικράτη.

2.     Παρά της επαλειμμένες και επίμονες προσπάθειες  που καταβάλαμε για την απόσπαση των μελών της Δημοτικής Κοινότητας  που υπηρετούν σε άλλους Νομούς της Ελλάδας ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται στα συμβούλια, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα η ομάδα μας αλλά και της πλειοψηφίας  να παρουσιάζονται   ελλιπείς  στις συνεδριάσεις.

3.    Εξαιρετικής σημασίας θέματα όπως η Λαική Αγορά, η Εμποροπανήγυρη κλπ δεν μπορούν να έρχονται προς έγκριση στο συμβούλιο με την μορφή του κατεπείγοντος, ενημερώνοντας  τα μέλη 1 ημέρα πριν τη συνεδρίαση.

Επομένως δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε μια συζήτηση για την λαϊκή αγορά αγνοώντας τους φορείς που οι δραστηριότητες τους  επηρεάζονται  άμεσα  από τη λειτουργία της λαϊκής , όπως  Εμπορικό σύλλογο – Αστικό Κτελ – Καταστηματάρχες της περιοχής  –  Παραγωγούς.                     

Εάν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  επιθυμεί τη συζήτηση για την λαϊκή αγορά, να τη φέρει σαν θέμα ημερησίας διάταξης  στο επόμενο συμβούλιο και αυτό να ανακοινωθεί τουλάχιστο 10 ημέρες πριν την διεξαγωγή του συμβουλίου.

Εμείς σαν δημοτική ομάδα θα ξεκινήσουμε επαφές με όλους τους φορείς που εμπλέκονται  στην λαϊκή  ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και για το καλό της Πόλης.


ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΟΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΑΡΔΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΔΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΑΚΚΑ ΒΑΣΩ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου