Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ωχ, πάλι θα είπε ο Αντιδήμαρχος "γκιρίζια" , ποιοί είστε, "δεν σας βλέπω...."


- Επίθεση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Προδρόμου στον Θεόδωρο Σπανό...
- Καραμπούλας: "Τι να πρωτοκάνει ο Δήμαρχος όταν έχει τους Αντιδημάρχους να κάνουν πλάκες;" !!!
- Ο Σπανός νόμισε ότι τα χωριά είναι Ασκληπιού, να βγαίνει και να κάνει βόλτες λέει πρόεδρος ο τοπικής κοινότητας Προδρόμου...
- Αν λοιπόν δεν στείλει άνθρωπο να κόψει τα χορτάρια… θα τον φάει η αρκούδα» (συνεχίζει) !







Η πλάκα, οι ψήφοι και… η αρκούδα!


 Της Λέλας Κατεχάκη στον Ενεργό Πολίτη



Το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», αποτελεί συστατικό στοιχείο για την πραγμάτωση της Λαϊκής Κυριαρχίας, όπως ορίζει το άρθρο 1 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Ο σεβασμός στις Αρχές του Συντάγματος, από την άλλη, απαιτείται από όλους τους Έλληνες, πόσω μάλλον από τα δημόσια πρόσωπα, σε μια Δημοκρατική χώρα, όπου τα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, είναι ήδη κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στο ρεπορτάζ στις τοπικές κοινότητες του διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων, ακούμε από εκλεγμένο πρόεδρο τοπικής κοινότητας, να μιλά κατά συμπεριφορών, πρακτικών και ελλείψεων, ορισμένων εκ της δημοτικής αρχής.

Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προδρόμου κ. Σπύρος Καραμπούλας, αναφερόμενος στην συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Σπανού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε υπό παραίτηση όλοι οι εκλεγμένοι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων καθώς φαίνεται.


Απελπιστήκαμε. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο Δήμο, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί δεν μπορεί να έχει ένα τζισιμπί στο χωριό για να στρωθούν οι δρόμοι προς τα χωράφια. Δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στα χωράφια του να δουλέψει και μας κάνουν και πλάκα κιόλας.

Ούτε μπορεί να καταλάβει ο κόσμος, γιατί σε κάποια χωριά τα τζισιμπί πάνε για τέσσερις-πέντε μέρες συνέχεια και σε άλλα χωριά ή δεν πάνε καθόλου ή πάνε μια μέρα μόνο.

Τι γίνεται;

Ανάλογα με τις ψήφους που πήρε ο κάθε αντιδήμαρχος από κάθε χωριό, μετράει την βοήθεια που θα δώσει στα χωριά;

Χτυπάω την πόρτα του κ. Σπανού για να τον ενημερώσω για τα προβλήματα στον Πρόδρομο και μου λέει: «Εγώ στον Πρόδρομο πήρα δύο ψήφους!



Τι να σας κάνω; Ανάλογα με την ψήφο… έχουμε και την εξυπηρέτηση»!!!

Έτσι μας λέει στους περισσότερους προέδρους και λέει ότι το λέει για πλάκα. Το λέει χαριτολογώντας, αλλά το λέει συνέχεια.

Πλάκες είναι αυτές; Εμείς μιλάμε για σοβαρότατα προβλήματα που έχουμε στα χωριά μας, που δεν μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας, που κινδυνεύομε να πιάσουμε φωτιά – και μας απαντά σαν να μας κοροϊδεύει; Τις προάλλες του απάντησα: «Μην μου ξαναπείς τέτοια κουβέντα, γιατί θα βγούμε στις εφημερίδες.

Δεν μετριούνται οι λύσεις των προβλημάτων στα χωριά με τις ψήφους. Πήρα πέντε, πήρα δέκα… τόσες διευκολύνσεις θα σας κάνω!!!».

Ο Σπανός νόμισε ότι τα χωριά είναι Ασκληπιού, να βγαίνει και να κάνει βόλτες. Δεν είναι τα χωριά Ασκληπιού. Για να πάει στα χωριά να δει τι θα τραβήξει. Όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από εκείνους που ψήφισαν τον συνδυασμό του κ. Λάππα

Ο Δήμαρχος προσφέρεται ο άνθρωπος, κάνει το παν, αυτό το γνωρίζει ο κόσμος, αλλά τι να πρωτοκάνει όταν έχει τους αντιδημάρχους να κάνουν πλάκες;

Και αφού μιλήσαμε για πλάκες, και καθώς φαίνεται σε ορισμένους αρέσουν πολύ, θα μου επιτρέψετε να κάνω και εγώ μια πλάκα.

Ας πω λοιπόν στον κ. Σπανό, ότι έχουμε μια αρκούδα που φέρνει γύρω στο χωριό εδώ και μέρες και φοβάται ο κόσμος ότι μπορεί να κρυφτεί μέσα στα άκοπα χορτάρια. Αν λοιπόν δεν στείλει ο Σπανός άνθρωπο να κόψει τα χορτάρια… θα τον φάει η αρκούδα»!


Λέλα Κατεχάκη



Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια: