Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Αγανακτισμένος" εκδότης: «Γιατί εκφυλίστηκε η «πλατεία» των Τρικάλων;»


Χρήστος Κοντός Εκδότης της εφημερίδας των Τρικάλων «Ενεργός Πολίτης» τα λέει "έξω από τα δόντια..." για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Πλατεία







Την προπερασμένη εβδομάδα κρέμασαν τα ομοιώματα των Τρικαλινών βουλευτών, τα οποία δυστυχώς κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ξεκρεμάσει…


Την περασμένη επισκέφθηκαν τα γραφεία των κομμάτων και των βουλευτών, γράφοντας με σπρέι συνθήματα στους τοίχους των οικοδομών, ενώ πραγματοποίησαν απροειδοποίητα, καθιστική διαμαρτυρία κόβοντας για μισή ώρα την κυκλοφορία μπρος την κεντρική πλατεία. Όλα αυτά στον αντίποδα της ανάλγητης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αλλά και των επεισοδίων της Πλατείας Συντάγματος.




Όλα αυτά από τους «αγανακτισμένους» των Τρικάλων που δεν αριθμούν σε καθημερινή βάση περισσότεροι των πενήντα, σε μια πόλη 70 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων. Όλες οι υπόλοιπες χιλιάδες είτε είναι ευτυχισμένοι, είτε βολεύονται στον καναπέ, είτε στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, είτε δεν ξέρουν να κάνουν αγώνες (σύμφωνα με μερικούς εκ των αγανακτισμένων).

Κι όλες αυτές οι εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν τις πρώτες μέρες στην πλατεία τι έγιναν; Γιατί δεν παρέμειναν; Γιατί δεν αυξήθηκαν;

Προφανώς ποσώς ενδιαφέρει τους πενήντα αυτό… αρκεί αυτοί να δείχνουν πως ξέρουν να επαναστατούν. Αρκεί με υβριστικά συνθήματα να βγάλουν τα απωθημένα τους που έμειναν άνεργοι… ή να επιβάλλουν τις κομματικές τους απόψεις και στους υπόλοιπους. Προς Θεού… δεν είμαι από αυτούς που θέλουν τις πλατείες απολίτικες, αντίθετα, το κίνημα των πλατειών που έπρεπε να γιγαντωθεί, φυλλορροά καθημερινά τόσο σε κόσμο όσο και σε προτάσεις, ώστε κάποια στιγμή να μετουσιωθεί σε ένα πραγματικό πολιτικό κίνημα.

Αλλά όταν ο απλός πολίτης που στενάζει καθημερινά από τα όλο και πιο σκληρά μέτρα, ο πολίτης που κυνηγά έστω και το ένα μεροκάματο να θρέψει την οικογένεια του, βλέπει η «πλατεία» να λειτουργεί ως όχλος, καταστρατηγώντας βασικούς κανόνες δημοκρατίας, για τους οποίους κατηγορεί την ίδια την κυβέρνηση, είναι λογικό να γυρίσει την πλάτη.

Αν κάτι καινούργιο πρέπει να προκύψει από τις «πλατείες» είναι ο πολιτικός πολιτισμός που θα αποτελέσει τη βάση για το αύριο. Στόχος δεν είναι η κατάργηση των βουλευτών και των κομμάτων, αλλά η αντικατάσταση όσων δεν αξίζουν. Αλλιώς εκκολάπτουμε το αυγό του φιδιού.

Χρήστος  Κοντός
Εκδότης εφημερίδας Τρικάλων «Ενεργός Πολίτης»




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου