Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Στο Ελσίνκι για το Global Cities Dialogue ο κ. Οδυσσέας Ράπτης


Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala Α.Ε. κ. Οδυσσέας Ράπτης στις 2-3 Νοεμβρίου όπου συμμετείχε στη 10η Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων & την Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης 2009.




Ήταν ένα διήμερο γεγονός των πόλεων που ανήκουν στο δίκτυο Global Cities Dialogue και φιλοξενήθηκε στο Ελσίνκι, την πόλη όπου το Νοέμβριο του 1999 δώδεκα ιδρυτικά μέλη δεσμεύτηκαν στην ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας προς όφελος όλων των πολιτών του κόσμου υπογράφοντας τη Διακήρυξη του Ελσίνκι και αρχίζοντας έτσι μία επιτυχή συνεργασία.

Η φετινή Σύνοδος Κορυφής των δημάρχων του Global Cities Dialogue ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό γεγονός δεδομένου ότι συγκέντρωσε τους δημάρχους, τους υψηλούς πολιτικούς αντιπροσώπους & τους φιλοξενουμένους για τον εορτασμό μιας δεκαετίας ισχυρής και καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ των μελών του Global Cities Dialogue και των συνεργατών τους.

Αποδεχόμενη την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση, η e-Trikala A.E., εκπροσωπώντας την πόλη των Τρικάλων, υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας στο δίκτυο Global Cities Dialogue με τον πρόεδρο αυτού και δήμαρχο του Issy les Moulineaux και Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας κ. Αντρέ Σαντίνι, παρουσία του αντιδημάρχου της διοργανώτριας πόλης του Ελσίνκι κ. Πέκκα Σορί.

Το συμφωνητικό υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala A.E. κ. Οδυσσέας Ράπτης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο αυτής και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο. Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας έγινε κατά τη διάρκεια της 10ης συνάντησης των συμμετεχόντων στο δίκτυο Global Cities Dialogue δημάρχων και είχε επετειακό χαρακτήρα για τα 10 χρόνια ύπαρξης του δικτύου.

Οι πόλεις που υπογράψανε ως νέα μέλη είναι τα Τρίκαλα και τα Άνω Λιόσια από την Ελλάδα και η πόλη Μπαντούντου από το Κονγκό. Η συμμετοχή στο δίκτυο για τον παγκόσμιο διάλογο των πόλεων συμφωνήθηκε μετά από πολύμηνη αλληλογραφία και επαφές με ερέθισμα την εφαρμογή e-dialogos των Τρικάλων από τον συνεργάτη της e-trikala A.E. και σχεδιαστή της διαδικασίας του ψηφιακού εργαλείου κ. Βασίλη Γουλανδρή. Το δίκτυο Global Cities Dialogue και η e-trikala A.E. φιλοδοξούνε μέσα από αυτή τη συνεργασία να προκύψουν νέα φιλικά προς τους δημότες εργαλεία για τη συμμετοχική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Το επίπεδο της συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο του Issy les Moulineaux συμφωνήθηκε να διευρυνθεί και σε άλλες εφαρμογές πιστοποιώντας το αμοιβαίο know how των πόλεων οι οποίες σημειωτέων είναι συνυποψήφιες στην τελική φάση της αξιολόγησης για τα e-awards της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις 7 πιο έξυπνες πόλεις Smartcities του ICF.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου