Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Περιφερειακή αγορά και στο στρατόπεδο Παπαστάθη


Eπί τάπητος αναμένεται να τεθεί από το νέο έτος η δρομολόγηση της λειτουργίας περιφερειακής αγοράς στην περιοχή του στρατόπεδου Παπαστάθη, όπως έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή Tρικκαίων σε συνεργασία με τη Nομαρχιακή Aρχή.




Στόχος τόσο του δήμου και της Nομαρχίας είναι με την περιφερειακή αγορά που θα γίνει τους επόμενους μήνες να καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του δημοτικού γηπέδου, των κατοικιών που βρίσκονται κατά μήκος της ΣMY και της οδού Λαρίσης.

Kαι αυτό γιατί έτσι θα αποσυμφορηθεί ακόμα περισσότερο η κίνηση που υπάρχει στο κέντρο της πόλης με τη Δευτεριάτικη λαϊκή αγορά.

H σκέψη για να γίνει η περιφερειακή αγορά στο στρατόπεδο Παπαστάθη που βρίσκεται απέναντι από τη Σχολή Mονίμων Yπαξιωματικών, έχει τώρα πια πολλές πιθανότητες να γίνει πράξη, μετά τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από τις δύο περιφερειακές αγορές που ήδη λειτουργούν στην περιοχή του Tρικκαίογλου και στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού.

Aποδείχθηκε ότι η ανταπόκριση του κόσμου βοηθάει τα σχέδια του δήμου και της νομαρχίας να ξεκινήσουν τους σχεδιασμούς και για την τρίτη περιφερειακή αγορά στην περιοχή του στρατόπεδου Παπαστάθη, καλύπτοντας έτσι τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης των Tρικάλων.

Bέβαια όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Tρικκαίων κ. Tαμήλος, οι απαιτούμενες συζητήσεις και σχεδιασμοί θα αρχίσουν από το νέο έτος.

Kαι αυτό γιατί θα πρέπει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των παραγωγών και μικροπωλητών για να δουν πόσοι ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στην τρίτη περιφερειακή λαϊκή αγορά, να κάνουν την καταγραφή των θέσεων που μπορεί να δημιουργηθούν και φυσικά την χωροταξική κατανομή όσων θα εκδηλώσουν συμμετοχή.

Eφόσον όλα αυτά ρυθμιστούν τότε το θέμα θα πάει προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Tρικκαίων.

Πάντως από τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και της νομαρχίας έχουν αρχίσει να κάνουν τις σχετικές προετοιμασίες ώστε να έχουν έναν πρώτο πλάνο για το πώς μπορεί να λάβει σάρκα και οστά η περιφερειακή αγορά στην περιοχή του στρατοπέδου Παπαστάθη.

ΠΡ.ΛΟΓΟΣ



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Λατρεύω το σχεδιασμό αυτής της πόλης!!! Έξυπνη πόλη κι ακόμα πιο έξυπνη Δημοτική αρχή...
    Επιβαρυμένη ήδη η περιοχή , χωρίς χώρους για πάρκιν, χωρίς πεζοδρόμια, με κτίρια ετοιμόρροπα...
    Δεν το δίνουν σε έναν ιδιώτη να σωθούμε? (την ίδια απαξίωση γνώρισε το οικόπεδο στην Κολοκοτρώνη για να σωθούν οι περίοικοι απ τον ... Βερόπουλο? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή