Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ανησυχία Νομάρχη για το πρόγραμμα εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας...


Επιστολή στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή έστειλε χθες ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης για το πρόγραμμα εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας.





Ο Νομάρχης με την επιστολή του εξέφρασε την ανησυχία του στην κ. Μπατζελή για τη συνέχεια του προγράμματος και παραθέτει στοιχεία για τα οποία χρειάζεται ειδικότερη αντιμετώπιση.

Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει πέντε σημεία, το ζωικό κεφάλαιο που βρίσκεται εκτός προγράμματος, το ζωικό κεφάλαιο με αρχική έκταση κατά τα έτη 2006 και 2007, τις κυρώσεις που προβλέπονται, τις τροποποιήσεις σχεδίων περιβαλλοντικής διαχείρισης και τις αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων.

Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης δήλωσε ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις πληρωμές στο πρόγραμμα εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας, αν και ο νομός Τρικάλων ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με μεγάλες εκτάσεις».

Επίσης ζήτησε «να δοθεί λύση στην ομηρία των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές Natura 2000 με την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου, στην οποία θα αναφέρεται ότι οι άδειες λειτουργίας έχουν διάρκεια 5 ετών και μετά επανεξετάζονται βάσει των οριστικών μελετών των περιοχών αυτών για τις ζώνες και τη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων σε αυτές».

Ο κ. Βλαχογιάννης επισήμανε ότι η επίλυση του προβλήματος για τη νομιμοποίηση των ποιμνιοστασίων είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και το συντοπίτη υπουργό κ. Σ. Χατζηγάκη, αλλά δεν πρόλαβε να το αντιμετωπίσει.

Ο Νομάρχης Τρικάλων ζητά από την κυρία Μπατζελή να δοθεί με τροποποιητική υπουργική απόφαση «δυνατότητα προσκόμισης των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2010» για να ανακουφιστούν οι κτηνοτρόφοι του νομού.






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου