Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ολοκληρώνεται ο υπερσύγχρονος αεροσταθμός στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου


Προβλέπεται ισόγειο όπου θα είναι η αίθουσα αναμονής και 10 θύρες εισόδου και εξόδου και πατάρι, όπου θα στεγαστεί εστιατόριο και τα καταστήματα duty free





Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο παρά την μικρή καθυστέρηση που παρουσιάζουν, εξελίσσονται τα έργα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο του ΤΕΕ Μαγνησίας. Με άλλα λόγια αργά αλλά σταθερά το εν λόγω αεροδρόμιο βάζει τις βάσεις για να λειτουργήσει και επίσημα ως αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας.

Η εικόνα
Το όλο έργο, όπως επισημάνθηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε, είναι πολύ καλό τόσο στον σχεδιασμό του όσο και ως προς την ποιότητα κατασκευής.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Αναγνώστου, «σε τόσο μεγάλα έργα, όπως ο αεροσταθμός της Νέας Αγχιάλου, που θα εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες, είναι προτιμότερο να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση, και να διατηρείται η ποιότητα στην κατασκευή, παρά να είμαστε συνεπείς με τους χρόνου και να έχουμε κακοτεχνίες.»
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΥΔΕ Αεροδρομίου Νοτίου Ελλάδος, ο αεροσταθμός αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα είναι έτοιμος προς χρήση άμεσα. Τα δύο προβλήματα που υπάρχουν, του βιολογικού καθαρισμού (σύνδεση με βιολογικό Αλμυρού) και της οδικής σύνδεσης με ΠΑΘΕ, θα λυθούν με μια εργολαβία η οποία αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο τρίμηνο, ανέφεραν οι ίδιοι.
Ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω εργολαβία τα λήμματα του αεροδρομίου, θα ρίχνονται προσωρινά σε κατασκευασθέντα βόθρο που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί για άλλες ανάγκες του αεροδρομίου. Επομένως το θέμα των λημμάτων δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη λειτουργία αεροσταθμού.
Ως σημαντικότερο όμως πρόβλημα στην παρούσα φάση, εντοπίζεται η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο να μπορεί να λειτουργήσει τις τεχνολογικά ιδιαίτερα προηγμένες νέες εγκαταστάσεις. Το προσωπικό θα πρέπει να τοποθετηθεί το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο ώστε να είναι παρόν κατά τις δοκιμαστικές λειτουργίες των εγκαταστάσεων.
Η μη στελέχωση της υπηρεσίας ελλοχεύει τον κίνδυνο προβληματικής λειτουργίας και σταδιακής απαξίωσης των εγκαταστάσεων του νέου αεροσταθμού, τονίστηκε ιδιαίτερα.
Υπάλληλοι
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου εργάζονται 11 υπάλληλοι της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αριθμός ελάχιστος και χωρίς τις απαιτούμενες ειδικότητες για τις ανάγκες του νέου κτιρίου.
Οι προδιαγραφές για το νέο κτίριο του αεροσταθμού είναι πέραν της εικοσαετίας, καθώς θα καταλαμβάνει 8.924,14 τ.μ., με υπόγειο, όπου θα στεγαστούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ισόγειο όπου θα είναι η αίθουσα αναμονής και 10 θύρες εισόδου και εξόδου και πατάρι, όπου θα στεγαστεί εστιατόριο και τα καταστήματα duty free.
Ο περιβάλλων χώρος είναι 24.000 τ.μ., όπου προβλέπονται θέσεις στάθμευσης, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού 600 τ.μ.


Του Αποστόλη Ζώη - ΕΡΕΥΝΑ





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου