Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο πρόεδρος της Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας χαρακτηρίζει «παράγκα του Διαβόλου» το Γραφείο του Δημάρχου !


Δριμύ κατηγορώ προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας







Του Βαγγέλη Γκιάτα

Ξεχείλισε πλέον το ποτήρι της αδιαφορίας και της υπονόμευσης του χωριού. Η «Παράγκα του Διαβόλου» όπως ονομάζει στην επιστολή του που κοινοποιεί σήμερα ο πρόεδρος Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας δια μέσω της «Έρευνας».

Ο πρόεδρος αποκάλυψε ότι στις 21 Αυγούστου 2009 απέστειλε επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας κ. Καραμανλή και του διεμήνυε όσα σήμερα αναφέρει στην επιστολή του.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσεκούρας είχε εκλεγεί πρόεδρος Τ.Σ. Βλαχάβας συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Βύρωνα Μπουτίνα.
Όμως οι σχέσεις των δυο ανδρών διαταράχτηκαν από μια σειρά γεγονότα κατά την τριετία που πέρασε και οι λόγοι παρατίθενται στην επιστολή.
Η επιστολή του Προέδρου
«ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ»
Σε ομηρία βρισκόμαστε ακόμη οι 10 κτηνοτρόφοι στην Βλαχάβα με το θέμα της Ύδρευσης των ποιμνιοστασίων. Εμείς οι κτηνοτρόφοι στην Βλαχάβα τον Αύγουστο του 2008 κατασκευάσαμε Δίκτυο Ύδρευσης μόνοι μας και με την βοήθεια του Νομάρχη Τρικάλων σε απόσταση 7 χιλιομέτρων.
Από εκείνο τον καιρό ο Δήμαρχος Καλαμπάκας αρνείται να μας κάνει την σύνδεση από το δίκτυο του χωριού όπως έγινε και με άλλους κτηνοτρόφους πρότερα.
Για τον σκοπό αυτό ζητήσαμε στις 6-3-2009 20 χιλιάδες από τον Υπουργό Γεωργίας κ. Χατζηγάκη.
Στις 23 Ιουλίου 2009 μας ενέκρινε τις 2 χιλιάδες για την ύδρευση των ποιμνιοστασίων. Τα χρήματα αυτά εστάλησαν στην περιφέρεια όπου είναι και ο εκτελεστής του έργου.
Όμως τον Οκτώβριο του 2009 ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας στέλνει στην περιφέρεια μελέτη και ζητάει τα δικά μας χρήματα να τα κάνει ύδρευση και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο Δημότη, χρήματα που αυτοί δεν έχουν καμία δουλειά.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει και άλλη μελέτη με 13,5 χιλιάδες ευρώ για τον ίδιο δημότη πριν 2 χρόνια με δαπάνη του Δήμου και αποτελεί πρωτοτυπία αφού για ένα έργο έγιναν 2 μελέτες με σκοπό να εξυπηρετήσει έναν από τους 20 κτηνοτρόφους της Βλαχάβας.
Στις 21 Αυγούστου 2009 στέλνω έγγραφο και αίτηση παραπόνων στον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Καραμανλής παρακαλεί με έγγραφό του τον Δήμαρχο να εξετάσει το θέμα και να ενημερώσει τον ίδιο και εμάς τους ενδιαφερομένους.
Όμως ο Δήμαρχος μας γράφει όλους στα παλαιά του τα παπούτσια.
Να σημειώσουμε ότι χωρίς να έχουμε το νερό στα ζώα μας δεν πρόκειται να πάρουμε άδειες λειτουργίας με συνέπεια να χάνουμε όλες τις επιδοτήσεις.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στην Βλαχάβα είναι η αίθουσα για μνημόσυνα και εκδηλώσεις στην ενορία του Προφήτη Ηλία.
Το φθινόπωρο του 2007 κατέθεσα στον Δήμο Καλαμπάκας, ως πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχάβας, μελέτη για την Αίθουσα. Της μελέτης αυτής συνέταξε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανισμός Δήμος Βασίλειος που είναι από το χωριό μας.
Δυστυχώς όμως και για αυτό το έργο περιμένουμε ακόμα έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας.
Το 2008 την μελέτη αυτή την έδωσα δια χειρός στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη για να μας βοηθήσει οικονομικά όπως είχε υποσχεθεί στις προηγούμενες εκλογές.
Ο υπουργός όμως για να βοηθήσει ζήτησε την συναίνεση του Δημάρχου, πράγμα που ο κ. Μπουτίνας αρνήθηκε με αποτέλεσμα να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
Και το τρίτο και χειρότερο θέμα είναι το ότι επί τρία χρόνια ο κ. Μπουτίνας δεν έβαλε ούτε ένα θέμα από τα προτεινόμενα από αυτά που πρότεινε το τοπικό Συμβούλιο Βλαχάβας. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος να καθίσταται δύσκολη η επιβίωση στο χωριό.
Αυτά συνέβησαν στην Βλαχάβα από τον Δήμαρχο που η Βλαχάβα τον στήριξε με πλειοψηφία σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχει το φιλότιμο να πατήσει έστω μια φορά στο χωριό να μας καλημερίσει.
Η μόνη παλικαριά του Δημάρχου ήταν επί τρία χρόνια να κυνηγάει τον δικό του πρόεδρο στην Βλαχάβα παραπέμποντάς τον στα πειθαρχικά δικαστήρια προσπαθώντας να του πάρει την σφραγίδα.
Έχω κάνει έργα 170 χιλ. Ευρώ μέχρι σήμερα χωρίς ένα ευρώ από τον Δήμο Καλαμπάκας.
Όπως έδειξε η πραγματικότητα ο Δήμαρχος δεν ήθελε να έχει στην Βλαχάβα ένα δραστήριο πρόεδρο να κάνει έργα χωρίς την βοήθειά του, παρά ήθελε πρόεδρο του κλώτσου και του μπάτσου ώστε να μπορεί να εκπληρώσει στο ακέραιο τις απαιτήσεις των νταμαρτζήδων, συνεργατών του που επί τρία χρόνια έχουν κάνει το γραφείο του Δημάρχου «ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ».
Αυτή ήταν η πολιτική του Δημάρχου στην Βλαχάβα της δεύτερης και τελευταίας τετραετίας που στάθηκε εμπόδιο για την ανάπτυξη του χωριού. Ήταν δε η αφορμή που η βλαχάβα έγινε από μπλε, πράσινη στις περασμένες εκλογές. Μ’ αυτές τις βάναυσες πράξεις προσέβαλε ο Δήμαρχος τους Βλαχαβιώτες αλλά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του έδωσε το χρίσμα. Προσέβαλε αυτούς και οδήγησε την Ν.Δ. στην ήττα του κόμματος στις περασμένες εκλογές.
Από την Βλαχάβα του στέλνουμε μήνυμα ότι πλησιάζει το τέλος εποχής Μπουτίνα στο Δήμο Καλαμπάκας».

Ευχαριστώ θερμά
Γιώργος Τσεκούρας
Πρόεδρος Τ.Σ. Βλαχάβας






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου