Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Σύσκεψη παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Κατάστημα, όπου και έγινε αναλυτική συζήτηση για το θέμα της σχολικής στέγης στο Νομό και την πόλη των Τρικάλων.




Πιο συγκεκριμένα συζήτηση έγινε για τα δύο Δημοτικά Σχολεία, στη Σωτήρα και τον Πυργετό, τα οποία η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κατάφερε να τα εντάξει στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό έξι (6) εκ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναζητήθηκαν χώροι πρωτίστως για ανέγερση νηπιαγωγείων, όπως στην περιοχή του Κηπακίου και πιθανότατα και στην περιοχή των Σαραγίων, σ’ένα οικόπεδο που θα παραχωρήσει η Νομαρχία στο Δήμο Τρικκαίων, στην περιοχή της ΔΕΗ ή και στην περιοχή του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Κάναμε μια σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων να δούμε που βρισκόμαστε από πλευράς σχολικής στέγης για την ετοιμότητα δημοπράτησης νέων έργων, για το Δημοτικό Σχολείο Πυργετού, το Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας που εντάξαμε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

Επίσης αναζητούμε χώρους για άλλα δύο σχολικά συγκροτήματα, πρωτίστως νηπιαγωγεία, το ένα στο Κηπάκι και το άλλο πιθανότατα στην περιοχή των Σαραγίων σ’ένα οικόπεδο που θα παραχωρήσουμε εμείς στο Δήμο υπόλοιπο της ΚΟΜΔΕ και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε και άλλους χώρους κοντά στη ΔΕΗ ή στον Άγιο Νεκτάριο για να αναγείρουμε και άλλα νηπιαγωγεία που έχει ανάγκη η πόλη.

Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με το Δήμο, εξάλλου αυτή η συνεργασία απέφερε καρπούς, έχουμε πάρα πολλά σχολικά συγκροτήματα να εγκαινιάσουμε και συνεννοηθήκαμε η αρχή να γίνει από το 4ο Δημοτικό έχει ανασκευαστεί, επισκευασθεί και είναι πλέον ένα σύγχρονο διδακτήριο και παράλληλα ιστορικό για την περιοχή»






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου