Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Tην άμεση αποζημίωση των πληγέντων από το πράσινο σκουλήκι βαμβακοκαλλιεργητών ζητά ο Ν. Λέγκας


Την άμεση αποζημίωση των αγροτών οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι, ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας 






Ο Τρικαλινός πολιτικός, με ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή, αναφέρεται στην έντονη αναστάτωση που επικρατεί μεταξύ των αγροτών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας του Νομού, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η εκτεταμένη προσβολή των βαμβακοκαλλιεργειών από το συγκεκριμένο παράσιτο.

Ο πρώην Υφυπουργός, τονίζει ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου, η ανάπτυξη του οποίου οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις αρχές του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στην αυξημένη υγρασία, δεν κατέστη δυνατή παρά τους επανειλημμένους ψεκασμούς με όλα τα διαθέσιμα εντομοκτόνα.

Όπως υπογραμμίζει ο Ν. Λέγκας, αποτέλεσμα, της κατάστασης αυτής, της χειρότερης από το 1968 όπως εκτιμούν και οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες, είναι να υπάρξουν εκτεταμένες ζημιές, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν και στο 100% της παραγωγής.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση υπενθυμίζει ότι πολλές από τις συγκεκριμένες καλλιέργειες είχαν πληγεί προσφάτως και από ισχυρές χαλαζοπτώσεις, ενώ τονίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο προϊόν, αφού χιλιάδες αγρότες δεν θα πάρουν τα 200 κιλά ανά στρέμμα, που είναι το κατώτατο όριο.

Ο Ν. Λέγκας, ζητά από την αρμόδια Υπουργό να δώσει λύση στο πρόβλημα και να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες για να προστατευθεί το εισόδημα των πληγέντων παραγωγών, υπογραμμίζοντας τόσο τη σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας στην οικονομία της περιοχής, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου