Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ενοχλημένη η Ιπποκράτους από τις πρωτοβουλίες Παπατόλια...


Μία από τις περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να βρει τον καταλληλότερο υποψήφιο για την θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη είναι αυτή της Θεσσαλίας.
Του Άρη Καρτάλη




Η επιλογή αναμένεται να γίνει σύμφωνα με κάποια κριτήρια που στην συγκεκριμένη περιοχή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλά, λόγω των ιδιαίτερων υπαρχουσών -ή αυτών που πρόκειται να δημιουργηθούν- συνθηκών.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένος από το ευρύ φάσμα των ψηφοφόρων στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο σ' ένα νομό, πολύ δε περισσότερο για την Θεσσαλία όπου η αντιπαλότητα μεταξύ των νομών είναι δεδομένη και κρατεί καλά. Θα πρέπει, επίσης, να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ικανότητα στην επίλυση προβλημάτων, καθώς ο χειμώνας αναμένεται "καυτός" με τα αγροτικά θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και θα χρειάζεται σίγουρα έναν γερό διαπραγματευτή μεταξύ αυτής και των αγροτών, που θα επικοινωνεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα επιχείρημάτα της.

Επιπρόσθετα, η συνδιοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων από την πόλη της Λάρισας και του Βόλου, προαπαιτεί έναν περιφερειάρχη άκρως ικανό στη διαχείριση κι οργάνωση ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Με δεδομένη την υποψηφιότητα Αγοραστού από τη ΝΔ, η οποία συνθέτει τα πολλά "ρεύματα" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φαίνεται να έχει την πανθεσσαλική νεοδημοκρατική αποδοχή, το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει έναν διαφαινόμενο ισχυρό αντίπαλο. Εκ των παραπάνω και με το προηγούμενο της μη στήριξης Παπανδρέου στην εσωκομματική εκλογή του ΠΑΣΟΚ από τον Νομάρχη Μαγνησίας, η υποψηφιότητα Παπατόλια δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση δεδομένη.

Εξάλλου, ο νυν Νομάρχης στη θητεία του έχει να αναδείξει μόνο αντιδραστικές συμπεριφορές, πρόκληση εμποδίων σε αναπτυξιακά έργα στην περιοχή με μόνο στόχο την δημιουργία εντυπώσεων γύρω από το όνομά του...Η συμπεριφορά του, δε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου αλωνίζει με το αυτοκίνητο της νομαρχίας (βλ.π. αποκλ. φωτογραφία) όλη την Θεσσαλία για τις δημόσιες σχέσεις του και χρησιμοποιεί το site της νομαρχίας για ανάρτηση φωτογραφιών από τις συναντήσεις του εκτός νομού, σκανδαζίζει και τα έντονα σχόλια των τοπικών του ΠΑΣΟΚ έχουν φθάσει ως την Ιπποκράτους..


Άρης Καρτάλης




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου