Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Γιορτάστηκαν σήμερα τα «Ελευθέρια» στα Τρίκαλα


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή


Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας κ. Σπυράκου, του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Λέγκα, του Βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη, του υποψηφίου για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, του Νομάρχη Μαγνησίας κ. Παπατόλια, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου, πολιτευτών, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού τις διοργάνωσε και φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.

Αρχικά έγινε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ομιλία μέσα στον Ιερό Ναό από τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Γεωργίου Τουρκογιώργο.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά στα αγάλματα Βλαχάβα και Στουρνάρα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές και τους φορείς της πόλης και του Νομού Τρικάλων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Σπυράκος ανέφερε:

«Είναι ημέρα δικαίωσης των προσδοκιών, των ελπίδων, των οραμάτων, του λαού των Τρικάλων και όλης της πατρίδας μας. Αυτή την ημέρα όλοι παίρνουμε δύναμη να ξεπεράσουμε και τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας. Είναι μέρα που πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και να μας δίνει δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε:

«Τιμούμε σήμερα την απελευθέρωση της πόλης, είναι μια μέρα μνήμης, να θυμηθούμε ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχουν παραγωγικές δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουνε την χώρα μας στα δύσκολα, πρέπει να έχουμε πίστη στις δικές μας δυνάμεις για να βγούμε από την κρίση και είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι έλληνες ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες».

Δηλώσεις για την σημερινή ημέρα έκανε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος:

«Η επέτειος αυτή μας θυμίζει ότι με την συντονισμένη προσπάθεια όλων των Τρικαλινών και όλων των Ελλήνων απελευθερώθηκε η πόλη των Τρικάλων. Θυμίζει ότι πάντα πρέπει να είμαστε ενωμένοι μπροστά στις νέες προκλήσεις και όλοι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και πάντα θα είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες των τρικαλινών για ένα καλύτερο μέλλον».

trikalanews.gr


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου