Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η ταινία «ROBIN HOOD» στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων


Από αύριο έως και την Τετάρτη στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο, στο Μύλο Ματσόπουλου, θα προβάλλεται καθημερινά στις 9.45 το βράδυ, η ταινία «ROBIN HOOD».
Πρόκειται για επική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου και Κέϊτ Μπλάνσετ.

Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας.

Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία.

Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου