Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χριστίνα Νίστα και Στέργιος Μπακώσης. Δύο Τρικαλινοί πρωταθλητές ετών 14


Δύο Τρικαλινά παιδιά διαπρέπουν στις πισίνες και σαρώνουν τα μετάλλια δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει...







Οι αναρτήσεις γίνονται πλέον μόνο στην διεύθυνση

Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις η Χριστίνα ΝΙΣΤΑ μετά τις συμμετοχές της με την Εθνική Ομάδα στο Μεσογειακό Κύπελλο  (comen cup) στην Ιταλία και στο Διεθνές Μίτιγκ  Ακρόπολις στην Αθήνα, η Τρικαλινή Κολυμβήτρια στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στα 100 , 200 ΥΠΤΙΟ επιτυγχάνοντας καταπληκτικές επιδόσεις και όρια Προεθνικής Ομάδας Νεανίδων.

Επίσης ο φέρελπις Τρικαλινός Κολυμβητής της Α.Ε.Τ Στέργιος ΜΠΑΚΩΣΗΣ κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο στα 400 ελεύθερο και μία τέταρτη θέση στα 1500 ελεύθερο σημειώνοντας ατομικά ρεκόρ δείχνοντας ότι το μέλλον είναι μπροστά του. Και οι δύο κολυμβητές συναγωνίστηκαν ανάμεσα από 1175 κολυμβητές – κολυμβήτριες .



Άξιοι συνεχιστές της Αγγελικής ΕΞΑΡΧΟΥ (Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Πρόσθιο – Αθλήτρια του ΟΣΦΠ και τώρα του ΚΟΠΙ) οι δυο μικροί Πρωταθλητές  δηλώνουν :

Η μεν Χριστίνα ότι αγαπάει υπερβολικά το κολύμπι και αποτελεί τρόπο ζωής για αυτήν, θέλει να φτάσει όσο το δυνατόν υψηλότερα. Ευχαριστεί πολύ τους γονείς της που είναι πάντοτε δίπλα της, όπως και τον Προπονητή της Γρηγόριο ΜΑΝΤΑ με τον οποίο γυμνάζεται εδώ και ένα χρόνο και πίστεψε σε αυτή. Θέλει να ευχαριστήσει επίσης τον πρώην προπονητή της κ. Νίκο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για τη βοήθεια του όπως και τον κολυμβητικό Σύλλογο Α.Σ.Ε.Τ. που την φιλοξενεί στις διαδρομές του και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτριο ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ.


Ο μικρός Στέργιος  ευχαριστεί τους γονείς του, πιστεύει στις δυνάμεις του επιθυμεί να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά για να φτάσει πιο ψηλά. Ο ίδιος θέλει να ευχαριστήσει τους προπονητές της Α.Ε.Τ. κ. Γεώργιο ΚΑΡΑΪΣΚΟ και κ. Βάνα ΚΛΩΤΣΟΤΗΡΑ – ΚΑΪΚΗ για την βοήθεια τους την προσφορά και την κατανόηση αλλά και τον Γρηγόριο ΜΑΝΤΑ τον σημερινό προπονητή του .

Οι δύο Πρωταθλητές είναι άριστοι μαθητές Γυμνασίου και συνδυάζουν με επιτυχία τον Αθλητισμό και το Σχολείο τους. Προπονούνται καθημερινά 2 ½ ώρες στο νερό και μία ώρα στο γυμναστήριο.

Ο προπονητής τους τώρα Γρηγόρης ΜΑΝΤΑΣ στο team του οποίου κολυμπούν τα δύο παιδιά μας είπε : Τα παιδιά έχουν πλούσιο ταλέντο, μεγάλη διάθεση για δουλειά και όλες τις προδιαγραφές να αποτελέσουν Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Κολύμβησης και να συνεχίζουν την κολυμβητική παράδοση των Τρικάλων.

Για να φτάσουν όμως ψηλότερα και να διεκδικήσουν συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες και ιδιαίτερα στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν στο Βόλο- Λάρισα  θα πρέπει να εξειδικεύσουν  την προπόνηση τους να ακολουθήσουν άλλους ρυθμούς προπόνησης, να συμμετέχουν σε καμπ προετοιμασίας και σε Διεθνείς Αγώνες ελέγχου. Να αλλάξουν επίπεδο και νοοτροπία .

Η προσοχή λοιπόν δεν πρέπει να δοθεί μόνο στην ολοκλήρωση κάποιων έργων  απαραίτητων σίγουρα. Υπάρχει και ο ανθρώπινος θησαυρός που περιμένει την μεγάλη ευκαιρία, που με την όρεξη την κατάλληλη δουλειά  να αποτελέσουν άξιοι πρεσβευτές και διαφημιστές της πόλης σε όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού .

Αυτά τα παιδιά θέλουν την υποστήριξη και τη βοήθεια όλων, τοπικοί άρχοντες, φορείς, επιχειρηματίες να σταθούν δίπλα τους  βοηθώντας τα,  να γυμνάζονται ..παρέχοντας τα χώρο και χρόνο στο μικρό κολυμβητήριο της πόλης συμμετέχοντας έτσι στην ανάπτυξη του υγιούς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πρωταθλητισμού στις δύσκολες μέρες που σήμερα περνάμε όλοι μας .

Γρηγόρης Μαντάς







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου