Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Ν. Λέγκας για την κατάργηση των ΙΚΑ: Έγγραφες δεσμεύσεις και όχι προφορικές προεκλογικές παρατάσεις.


Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή αλλά και των προηγούμενων δημόσιων παρεμβάσεων του για το θέμα της λειτουργίας του ΙΚΑ Πύλης και του ΙΚΑ Καλαμπάκας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αποψίλωση των υπηρεσιών και η αποκαθήλωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας έγινε τα τελευταία χρόνια στο Νομό Τρικάλων, «καλά κρατεί».

Μάλιστα, η υποβάθμιση, εκτός από καθημερινότητα, μετατρέπεται και σε πρόκληση αφού συντελείται ερήμην της κοινωνίας αλλά και των εκπροσώπων της.

Μέσα από διαρροές που ακολούθως επισημοποιούνται.
Μέσα από διαβεβαιώσεις που ακολούθως αθετούνται.

Σειρά έχουν τώρα τα Παραρτήματα του ΙΚΑ. Μετά από το ΙΚΑ Φαρκαδόνας το οποίο «κατέβασε ρολά», ήρθε το ΙΚΑ Πύλης, ενώ στον προγραμματισμό φαίνεται ότι είναι και το ΙΚΑ Καλαμπάκας.

Στο όνομα ενός αμφίβολου δημοσιονομικού οφέλους- χίλια ευρώ είναι το ενοίκιο του ΙΚΑ Πύλης, ιδιόκτητο το κτίριο του ΙΚΑ Καλαμπάκας-επισημοποιείται η αποτυχία του «Καλλικράτη» και η ανυπαρξία σχεδίου στην όποια αναδιάρθρωση επιχειρείται.

Χωρίς διάλογο και μακριά από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Χωρίς μελέτη και μακριά από την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανύουν -σε περιοχές ορεινές και δυσπρόσιτες- δεκάδες χιλιόμετρα για τα στοιχειώδη.

Απέναντι σε αυτή την επιχείρηση δεν μπορεί να μείνουμε αμέτοχοι.
Ήδη, όπως έκανα και για το ΙΚΑ Φαρκαδόνας και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες και τα έργα που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή ζητώντας σαφείς απαντήσεις και το σύνολο των στοιχείων, -κριτηρίων, μελετών και επιχειρησιακών σχεδίων- που οδήγησαν στην απόφαση για κατάργηση του ΙΚΑ Πύλης και στην ενδεχόμενη κατάργηση του ΙΚΑ Καλαμπάκας, αναμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις και έγγραφες δεσμεύσεις.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι η φημολογούμενη ανάκληση όλων αυτών των αποφάσεων που στρέφονται κατά του Νομού μας, θα πρέπει να έχουν επίσημο χαρακτήρα. Να είναι μόνιμες και όχι προσωρινές. Να είναι ειλικρινείς και να μην έχουν ορίζοντες εφαρμογής τις επερχόμενες εκλογές, για να μην «ανοίξουν» σε προεκλογική περίοδο επώδυνα θέματα.

Γίνεται σαφές ότι οι ειλικρινείς προθέσεις του Υπουργείου αλλά και της Διοίκησης του ΙΚΑ δεν μπορούν να πιστοποιηθούν μέσα από τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις αλλά υπογεγραμμένες αποφάσεις που θα ανακαλούν τις προηγούμενες χωρίς προϋποθέσεις όρους και χρονικούς ορίζοντες που συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές.

Η λογική να παραπεμφθεί το θέμα που «άνοιξε» για μετά τις εκλογές προκαλεί και αποτελεί διπλή κοροϊδία.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου