Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Από που πήραν το όνομα τους τα συγκροτήματα...


AC/DC - BEATLES - The Doors -   Dire Straits -  Lynyrd Skynyrd -  The Rolling Stones -  U2 (Bono) - Tears for Fears








    AC/DC ->Το όνομα τους σημαίνει συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα (Alternating Current/Direct Current). Το εμπνεύστηκε η αδερφή τους Margaret από την ετικέτα της ραπτομηχανής της. Παρόλο που διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις κατά καιρούς έδιναν άλλες ερμηνείες στην ονομασία τους όπως "Anti-Christ/Devil's Child" ,"After Christ /(the) Devil Comes" ή "Anti Christ / Death to Christ", Against Christ / Devil's Children”. και τους θεωρούσαν σατανιστές, το συγκρότημα πάντα τις διέψευδε.Ο Malcolm Young ανέφερε πως έμαθαν από έναν οδηγό ταξί μια διαφορετική ερμηνεία του ονόματός τους, όταν εκείνος αναρωτήθηκε αν τα μέλη του γκρουπ είναι ομοφυλόφιλοι, εξηγώντας πως AC/DC σημαίνει επίσης αμφισεξουαλικότητα σε κάποιες χώρες. Στην αρχή σκέφτηκαν να αλλάξουν το όνομά τους, αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερο να το αφήσουν ως είχε και να διαπιστώσουν αν ο κόσμος θα τους μάθαινε μέσω της μουσικής τους.

ABBA ->Abba σημαίνει "πατέρας" στα Εβραϊκά.Σύμφωνα όμως με το γκρούπ είναι ένα ακρωνύμιο από τα μικρά ονόματα των μελών του συγκροτήματος: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson και Anni-Frid (Frida) Lyngstad.

    Bad Company. ->Από μια ταινία του 1972 με πρωταγωνιστή τον Jeff Bridges Bad Company.

    BEATLES-> Μετά από το QUARRYMEN πέρασαν στο BEETLES (Σκαθάρια) , που το διάλεξαν σε αντιδιαστολή προς τους CRICKETS - Οι Γρύλοι του Buddy Holly. Αργότερα πέρασαν στο SILVER BEETLES και κατέληξαν στο BEATLES αλλάζοντας το “Ε” με το “Α” κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το BEAT(ρυθμός).Αργότερα ο John Lennon είπε ότι έκανε και ένα λογοπαίγνιο με το Beat – Less (Χωρίς Ρυθμό).

    BEASTIE BOYS->Το BEASTIE είναι το ακρωνύμιο του Boys Entering Anarchistic Stages Towards Internal Excellence. ( Αγόρια που εισάγουν τα αναρχιστικά στάδια προς την εσωτερική τελειότητα.)

    Depeche Mode->Πήραν το όνομά τους από ένα γαλλικό περιοδικό μόδας.Σημαίνει προχωρημένη μόδα.

    Duran Duran->Εμπνευσμένοι από ένα αγαπημένο κλάμπ που έπαιξαν στο Birmingham το «Barberella» πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία Barberella και συγκεκριμένα από τον χαρακτήρα της ταινίας Dr. Durand-Durand.

    The Doors-> 1: Από στίχο ποιήματος του William Blake: "if the doors of perception are cleansed, everything would appear to man as it truly is, infinite".( εάν οι πόρτες της αντίληψης καθαρίζονται, όλα θα εμφανίζονταν στο άτομο όπως είναι αληθινά, άπειρα.),2Από τον συγγραφέα Aldous Huxley που αναφερόμενος στον παραπάνω στίχο, ονόμασε το βιβλίο του The Doors of Perception. "There are things known and things unknown and in between are the doors". (''Υπάρχουν πράγματα γνωστά και πράγματα άγνωστα και υπάρχουν ενδιάμεσα οι πόρτες ".)

    Dire Straits. ->Το συγκρότημα ονομάστηκε έτσι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που είχε εκείνη την εποχή (1978 ).

    BOB DYLAN->Το πραγματικό του όνομα είναι Robert (BOB) Allen Zimmerman αλλά επειδή ήταν πολύ μεγάλο το άλλαξε σε Dylan επειδή ήταν μεγάλος θαυμαστής του ποιητή Dylan Thomas

    Guns N' Roses-> Πρόκειται για …….δύο μπάντες. Τους L.A. GUNNS και τους HOLLYWOOD ROSES. Ο Axl Rose ήταν αρχηγός των Hollywood Roses και ο Tracey Guns ήταν αρχηγός της άλλης μπάντας που επίσης εμφανίζονταν και ως Slash. Συνήθως έπαιζαν στα ίδια μαγαζιά και ήταν μεταξύ τους φίλοι.

    Iron Maiden->Πήραν την ονομασία τους από μια μεσαιωνική συσκευή βασανιστηρίων. Ο μπασίστας Steve Harris έδωσε το όνομα αυτό στην μπάντα επηρεασμένος από την ταινία The Man in the Iron Mas

    Elton John –>Σαν Reginald Dwight που ήταν το πραγματικό του όνομα ήταν μέλος της μπάντας Bluesology (σαν πιανίστας). Αργότερα χρησιμοποίησε τα πρώτα ονόματα των δύο άλλων μελών της μπάντας, του Elton Dean και του Long John Baldry δημιουργώντας το όνομα που θα χρησιμοποιούσε στην σκηνή, το Elton John.

    Joy Division-> Αλλάξανε το όνομα τους από Warsaw σε Joy Division, για να μην παραπέμπει στο πανκ λονδρέζικο συγκρότημα Warsaw Pakt. Το όνομα τους το πήραν από το «Τμήμα Χαράς» που είχε δημιουργήσει ο Χίτλερ και το αποτελούσαν οι Εβραίες τις οποίες τις χρησιμοποιούσαν σαν σκλάβες -πόρνες που δούλευαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και όλα αυτά αναφέρονται στην νουβέλα 'The House of Dolls' του Karol Cetinsky.

    Judas Priest ->Από τον τίτλο του τραγουδιού του Bob Dylan "The ballad of Frankie Lee and Judas Priest" από το άλμπουμ του 1967 John Wesley Harding

    Lynyrd Skynyrd->Στην ουσία το όνομα είναι ένας φόρος χλευασμού για τον καθηγητή γυμναστικής των δύο μελών του συγκροτήματος του γυμνασίου Robert E. Lee, Leonard Skinner, ο οποίος ήταν αυστηρός σε σχέση με τον κώδικα του σχολικού ντυσίματος και δεν άφηνε τα αγόρια να έχουν μακριά μαλλιά ή φαβορίτες κάτω από τα αυτιά.

    Linkin Park->Ο τραγουδιστής Chester Bennington πρότεινε το όνομα Lincoln Park επειδή καθημερινά οδηγούσε προς το Lincoln Park στην Santa Monica της California για να πηγαίνει στο στούντιο που ηχογραφούσαν τα demos. Δυστυχώς όμως το domain name (η διεύθυνση που δίνετε στον browser για να πάτε σε κάποιο website) ήταν ήδη πιασμένο "lincolnpark.com" και επειδή η μπάντα δεν μπορούσε οικονομικά να το αγοράσει αλλάξανε το όνομα σε Linkin Park.

    Metallica->Όταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Lars Ulrich ρωτήθηκε από τον Ron Quintana να διαλέξει ένα όνομα για το νεό metal περιοδικό που διαφήμιζε αμερικάνικες και βρετανικές metal μπάντες, στην λίστα με τα ονόματα υπήρχε και το όνομα Metlallica.Έτσι ο Ulrich πρότεινε το "MetalMania" και "Hesse" για το περιοδικό και χρησιμοποίησε το Metallica για το όνομα της μπάντας.

    O.M.D.-> Το πλήρες όνομα του συγκροτήματος είναι Orchestral Manoeuvres in the Dark (Ορχηστρικές Μανούβρες Στο Σκοτάδι)

    Pink Floyd->Πήραν το όνομά τους από δύο μπλουζίστες της Georgia Pink Anderson και τον Floyd Council στην αρχή της καριέρας τους τους όταν ακόμα έβλεπαν την μπάντα τους σαν μία blues band.

    Queen->Όταν ο Freddie Mercury (Farrokh Bulsara) μπήκε στο συγκρότημα που ονομαζόταν τότε Smile αντικαθιστώντας τον Tim Staffel θέλησε να αλλάξει το όνομα.Για το όνομα Queen ο ίδιος αργότερα αναφέρει ότι:"Το όνομα Queen είναι πολύ βασιλοπρεπές προφανώς και ηχεί θαυμάσια.Είναι ένα ισχυρό όνομα, παγκόσμιο και άμεσο. Είχε πολλές οπτικές δυνατότητες (σκηνικής παρουσίας) και ήταν ανοιχτό σε διαφόρων ειδών ερμηνείες. Γνώριζα βέβαια την ομοφυλοφιλική έννοια αλλά αυτή ήταν απλώς μία εκδοχή της (λέξης)".Αργότερα η δηλωμένη ομοφυλοφιλία του Mercury κατέστησε το όνομα του συγκροτήματος ακόμα πιο τολμηρό. Όσο για το όνομα του ίδιου, το μικρό του όνομα προέκυψε όταν ήταν στην Ινδία σε ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων το 1955 σαν παρατσούκλι και έτσι έμεινε για όλη του την ζωή ενώ λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο « Freddie (Bulsara) πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Mercury», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή.

    Ramones –>Το όνομά τους το εμπνεύστηκαν από τον Paul McCartney που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Paul Ramone. Έτσι όλοι οι Ramones το χρησιμοποιούσαν σαν επίθετο χωρίς κανείς από αυτούς να έχει την παραμικρή σχέση με το όνομα.

    The Residents-> Όταν μία demo κασέτα τους, τους επιστράφηκε, επειδή δεν είχαν γράψει κάποιο όνομα στην διεύθυνση που θα επιστρέφονταν, η απορριπτική απάντηση επιστράφηκε «στους κατοίκους» («The Residents») της διεύθυνσης. Τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν ότι αυτό θα είναι το όνομά τους.

    The Rolling Stones-> Το 1962 οι Brian Jones, Mick Jagger και Keith Richards ονόμασαν έτσι την μπάντα επηρεασμένοι από το κομμάτι Rollin' Stone του Muddy WatersTears for Fears-> Το συγκρότημα αφού είχε αρχικά τα ονόματα Graduateκαι The History of Headaches τελικά κατέληξε σε αυτό το όνομα επηρεασμένο από την θεραπεία του ψυχίατρου Arthur Janov (ο οποίος κούραρε και τον John Lennon) Primal therapy Κατά την διάρκεια της θεραπείας αυτής ο ασθενής ενθαρρύνεται να κλαίει, να ουρλιάζει να χτυπάει αντικείμενα προκειμένου να εκφράσει συναισθήματα της παιδικής του ηλικίας.

    Tears for Fears-> Το συγκρότημα αφού είχε αρχικά τα ονόματα Graduateκαι The History of Headaches τελικά κατέληξε σε αυτό το όνομα επηρεασμένο από την θεραπεία του ψυχίατρου Arthur Janov (ο οποίος κούραρε και τον John Lennon) Primal therapy Κατά την διάρκεια της θεραπείας αυτής ο ασθενής ενθαρρύνεται να κλαίει, να ουρλιάζει να χτυπάει αντικείμενα προκειμένου να εκφράσει συναισθήματα της παιδικής του ηλικίας.

    UB40-> Κωδικός μιας φόρμας που συμπληρώνουν οι άνεργοι στη Βρετανία για να εισπράττουν το επίδομα ανεργίας. (UB40 = Unemployment Benefits, Form 40).

    U2 (Bono)-> Καταρχάς ο τραγουδιστής των U2 Paul David Hewson εμπνεύστηκε το όνομα του από ένα κατάστημα υποβοήθησης της ακοής στο Δουβλίνο το οποίο λεγόταν "Bono Vox".Οι U2 πήραν το όνομα τους από ένα γεγονός που έγινε στην Αμερική με ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ. Η πτώση ενός U2 σε Σοβιετικό έδαφος οδήγησε, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε μία από τις μεγαλύτερες γελοιοποιήσεις της Ουάσιγκτον. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε το γεγονός, έως ότου η Μόσχα παρουσίασε τον... πιλότο του εν λόγω αεροσκάφους!Επίσης λέγεται ότι ο μουσικός Steve Averill και φίλος ενός από τα μέλη του συγκροτήματος πρότεινε στο συγκρότημα 6 ονόματα και το συγκρότημα διάλεξε το U2 σαν το πιο ασαφές, επειδή επίσης έχει πολλές ερμηνείες και επειδή το αντιπάθησαν λιγότερα από τα άλλα.

    Yes Το όνομα επιλέχτηκε για το συγκρότημα ως κάτι σύντομο, άμεσο και εύκολο να θυμάσαι.

πηγή http://www.greektvsubs.gr/

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου