Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εκθεση ζωγραφικής « Διαδρομές» της Μάρτα Μπιατζίνι (Marta Biagini) στο Εικαστικό Κέντρο Τρικάλων


Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση φιλότεχνου κοινού η έκθεση ζωγραφικής «Διαδρομές» της Μάρτα Μπιατζίνι στο Εικαστικό Κέντρο (Κολοκοτρώνη 8)








Οι «Διαδρομές» είναι ένα εικαστικό ταξίδι σε 4 ενότητες:
ερωτήματα
σχηματα και φόρμες
ενδοχώρα
καπέλα
που παρουσιάζει την πορεία της ζωγράφου από το 2007 ως 2011


Ο θεατής των εργων της Μάρτα Μπιατζίνι στην ενότητα «ενδοχώρα» έλκεται και ταυτοχρόνως διαπλέκεται ασυναίσθητα στις δαιδαλώσεις της γραφής, που ορίζουν την ποιότητα την υφή και την χροιά ενός χώρου που αποδομεί και αναδιαρθώνει, μετβάλει και διαρκώς ανατρέπει τις πιθανότητες να διασφαλίσει τη λογική

Στα «καπέλα»   οι μορφές δεν αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα αντίθετα λειτουργούν ως αρχέτυπα. Για τη ζωγράφο το καπέλο αποτελεί πλέον την εικαστική έκφραση του ασυνείδητου και τη δημοσιοποίηση των ανέκφραστων συμβόλων και ενδόμυχων καταστάσεων του ατόμου.

Σύμβολά της: η γοητεία και η φιλαρέσκεια , η μητρότητα, το αισθημα της ελευθερίας. Το μετέωρο αλλά και τα καθαρά διατυπωμένα  ψυχαναλυτικά σύμβολα, που εκφράζουν την καταπίεση, τον εγκλεισμό, τη θλίψη και τη διάψευση αλλά και το υπαρξιακό αδιέξοδο.

Η προστατευτικότητα, η τρυφερότητα, η φαντασίωση και ο ερωτισμός, το αστικό τοπίο, η φύση και το αίσθημα της ελευθερίας αποτελούν κάποια άλλα συμβολα. Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί επ΄άπειρο. Το θέμα γίνεται ένα γονιμο εργαλείο χωρίς να μετατρέπεται σε μανιέρα. Γιατί το καπέλο στο έργο της Μπιατζίνι είναι η έκφραση της ανθρώπινης κατάστασης

Η έκθεση θα λειτουργεί έως και 27 Ιανουαρίου 2012 στο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Κολοκοτρώνη 8 (δίπλα στην εφορία)στην αίθουσα τέχνης ΦΟΙΒΟΣ





Ημέρες και ώρες  λειτουργίας:
καθημερινά: 9.00 -14.00 & 18.00 -21.00
Σάββατο: 9.00 - 17.00
Κυριακή: 15.00 – 18.00




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου