Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Διανομή τυριού φέτας στους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας


Με διανομή τυριού φέτας ΠΟΠ 2011, συνεχίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.







Πιο συγκεκριμένα την Δευτέρα 30-01-2012 στον χώρο των ψυγείων ΕΑΣ Τρικάλων στην περιοχή της Μεγάρχης, έγινε διανομή τυριού φέτας στους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας, αλλά και στους φορείς του Νομού Τρικάλων, συνολικής ποσότητας  36 τόνων τυριού φέτας ΠΟΠ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων.

Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, ξεπερνά φέτος κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τους 17.000 περίπου δικαιούχους.

Πρόκειται για άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και γι΄αυτό τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).

Μιλώντας για το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων συνολικά στη Θεσσαλία, ο Περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή που περνά η χώρα και λαμβάνοντας υπόψιν την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία έχουν έλθει πολλές οικογένειες, εμείς ως Περιφέρεια, προσπαθούμε με συντονισμένες κινήσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δρομολογήσαμε γρήγορα τις προαπαιτούμενες διαδικασίες και προχωρήσαμε στην ενημέρωση όλων των φορέων, έτσι ώστε να φτάσουν τα τρόφιμα έγκαιρα τα τρόφιμα στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν άμεση ανάγκη».

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης: «Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι πολύ σημαντικό διότι μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσουμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου