Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

«ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου στα Τρίκαλα


Το «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον «Οδυσσεβάχ», την παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και έχει «μαγέψει» τους θεατές .
Η παράσταση, φέτος το χειμώνα ανεβαίνει παράλληλα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ταξιδεύει παντού  φιλοδοξώντας με  φρέσκια ματιά, να παρασύρει μαζί της  στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι, που ανοίγει τα πανιά του και ταξιδεύουμε μαζί του σε νησιά και χώρες μαγικές για να συναντήσουμε τον Κύκλωπα, λωτοφάγους, γοργόνες, πειρατές και να ανακαλύψουμε  τις περιπέτειες του «Οδυσσεβάχ» και των συντρόφων του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Γάκης. Ο «Οδυσσεβάχ», έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία είναι της Μαρίας Δελλή. Βοηθός σκηνοθέτη η Νόνια Μαλεφάκη. Ηθοποιοί: Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Κωμοδίκης Κλείτος,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης. Ζωντανή μουσική: Καλλιαρδού Αλεξία

Η παράσταση, θα ανέβει στα Τρίκαλα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  Τρικκαίων την ερχόμενη  Δευτέρα  30 Ιανουαρίου στις 6:30 το απόγευμα σε συνδιοργάνωση του «Ασκληπιός».

Εισιτήρια προπωλούνται. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6972808693.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου