Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Με επιτυχία ο χορός της Δρακότρυπας


Η φετινή χρόνια είναι επετειακή για τον Σύλλογο, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του.









Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας «Η Ανάπλαση».


Στον λόγο του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Στεφανής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης αλληλεγγύης μεταξύ των συγχωριοανών, «ώστε η οικονομική κρίση να μην μεταμορφωθεί σε κρίση θεσμών, πολιτισμού και παιδείας», ενώ ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος μέσω των Συλλόγων καθώς και την “πράσινη” πολιτική του Δήμου Μουζακίου, εκφραζόμενη με έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο χωριό.


Στην εκδήλωση, κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα, με το φλουρί να αντιστοιχεί σε ένα tablet Pc, ενώ τιμήθηκε η εθελοντική προσφορά του Δημήτρη Αθανασίου, ο οποίος αφιλοκερδώς βοηθά στην ανακατασκευή του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου. Ο τιμώμενος ζήτησε την αμέριστη συμπαράσταση κι άλλων συγχωριανών του για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής προσπάθειας.


Στα ευχετήριες επιστολές και αυτή από τα μέλη της Αδελφότητας Λαγκάδας Μαστοροχωρίων Κονίτσης, πατρογονικού χωριού της Δρακότρυπας.




Τον χορό άνοιξε, στους ρυθμούς της ορχήστρας του συγχωριανού Χρυσόστομου Ταμπάκου,  ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων “Ασκληπιός”, που έδωσε κέφι στην εκδήλωση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου