Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Λιμνάζουν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας τα σχέδια βελτίωσης για τον εκσυγχρονισμό των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, την  Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012, με θέμα την αξιολόγηση και έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης.





Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, έχει οδηγήσει σε ύφεση και τον αγροτικό τομέα, έναν τομέα που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τα Σχέδια Βελτίωσης και πιο συγκεκριμένα το Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης « Αλέξανδρος Μπαλτατζής»,  τα οποία αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα, μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της υπαίθρου και φυσικά την ανταγωνιστικότητα του εγχώριου γεωργικού τομέα.

Δυστυχώς, όμως,  παρά το ότι έχουν παρέλθει 18 μήνες από την προκήρυξη του προγράμματος, τα Σχέδια Βελτίωσης «λιμνάζουν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα αξιολογηθούν τα 7.700 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί. Και όλα αυτά, ελέω οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα την ίδια ώρα ο αγροτικός κόσμος πλήττεται οικονομικά και έχει ήδη υποβληθεί σε όλα τα έξοδα σύνταξης και υποβολής του φακέλου, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσής του, δίχως να γνωρίζει τι γίνεται.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός που προκηρύχτηκε για την ανάδειξη ιδιωτικής εταιρίας;

2. Πότε θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων;

3. Πότε θα αρχίσουν να δίνονται οι εγκρίσεις, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να προχωρήσουν στην επένδυση;
(από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου