Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εγνατία Οδό;


Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας σχετικά με την επιχειρούμενη τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εγνατία οδό.




 Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Βουλευτής Ιωαννίνων Τομεάρχης Δημοσίων Έργων κ. Στ. Καλογιάννης και οι Βουλευτές κ. Δημήτρης Τσουμάνης, Κώστας Παπασιώζος και Γεώργιος Βλάχος.

Ειδικότερα στην ερώτησή τους οι Βουλευτές αναφέρουν:

«Το ΔΣ της Εταιρίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» μόλις πληροφορήθηκε ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί «επειγουσών ρυθμίσεων που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου 2012-2015» περιλαμβάνεται ρύθμιση που το καταργεί, καθώς την διοίκηση αναλαμβάνει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ), προβαίνει σε ενέργειες τακτοποίησης «ημετέρων». Συγκεκριμένα:
Με την υπ’ αρ. 699/26/20.12.2011 Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΑΕ, έγινε «ανατοποθέτηση» προϊσταμένων χωρίς αξιολόγηση, όπως ορίζει η νομοθεσία, με μη αξιοκρατικά κριτήρια. Τα άτομα που τοποθετήθηκαν είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Επίσης με την υπ’ αρ. Α315030/11.01.2012 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας αναβαθμίστηκαν εκτάκτως άλλα πρόσωπα.
Επιπλέον, το ΔΣ της Εταιρείας προχωράει στην άμεση έγκριση νέου οργανογράμματός της, καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και αξιοκρατίας, καθώς το οργανόγραμμα συντάσσεται χωρίς αξιολόγηση, υπό την πίεση του χρόνου.
Πληροφορούμαστε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη ανακατανομή μισθών στο προσωπικό της Εταιρείας, με πρωτοβουλία του ΔΣ.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι δυσμενείς μετακινήσεις έμπειρων στελεχών της Εταιρείας, οι οποίες πρωτοξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2010.
Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:
Ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» είναι υπό παύση και συνεπώς δεν έχει νομιμοποίηση να προβαίνει σε επιχειρησιακές Αποφάσεις,


Γιατί γίνονται ανατοποθετήσεις Προϊσταμένων, χωρίς αξιολόγηση;
Γιατί η Διοίκηση της Εταιρίας επιχειρεί σήμερα να εγκρίνει οργανόγραμμα, πράγμα που δεν έκανε κατά τη διετή θητεία της;

Γιατί συνεχίζονται οι δυσμενείς μετακινήσεις έμπειρων στελεχών της Εταιρείας οι οποίοι έχουν τεθεί «σε διάθεση» και ενώ εργάζονται σε θέσεις ευθύνης δεν εντάσσονται σε οργανικές θέσεις;
Γνωρίζουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών ως εποπτεύοντα, τις ενέργειες του ΔΣ της Εταιρείας και εάν ναι, εγκρίνουν τα όσα γίνονται κυριολεκτικά «την τελευταία στιγμή» σε αυτήν;


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου