Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δεν σας χρωστάμε ρεεεεε! Δεν σας πληρώνουμε ρεεεε !


Στην Ελλάδα, παλιά, γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία, συστατικά για την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Στην Ελλάδα, σήμερα, των κομμάτων, «γεννήθηκε» η πολύμορφη, ποικιλόμορφη και πολυμήχανη ασχήμια.







Εκεί που πεθαίνει η ομορφιά γεννιέται η ασχήμια...

Καθοδόν προς τις κάλπες (4ο)
Αφιέρωμα για τους ως χτες Πολίτες των κομμάτων εξουσίας

   Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας


            Φτάσαμε και περάσαμε πλέον και απ’ τη γιορτή των Φώτων με «αλλαγμένα τα φώτα». Τους Πολίτες αυτής της Χώρας, τους έχουν αλλάξει τα φώτα. Τίποτε πια δεν έχει μείνει στο φως· μόνο μαυρίλα· αδιαπέραστη· πυκνή. Και μέσα από αυτή τη μαυρίλα του 2012 που με βεβαιότητα αποτελεί τη χρονιά των αλλαγών, οι Πολίτες αντιπαρατιθέμενοι με την ευρωγκλαμουριά και τους ντόπιους ριψάσπιδες, οδηγούνται σε εκλογές…

Ας μην περιμένουμε πάντα από τους ξένους φιλέλληνες να μαθαίνουμε για την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, όπως μας πληροφορεί και ο  Άρθουρ Καίστλερ: «Όταν μιλάμε για το ουσιώδες της ιστορικής συνέχειας μέσα στην αλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερόμαστε πάντα στους Έλληνες. Στους Έλληνες που όχι μόνο υπήρξαν η αφετηρία αλλά, μετά τον σκοτεινό Μεσαίωνα, σηματοδότησαν, χάρη και στην πολύτομη συνεισφορά της διασποράς των ομοεθνών τους, την οδό της επανόδου της ευρωπαϊκής σκέψης στην αξεπέραστη ελληνική επιστήμη και φιλοσοφία».


            Στην Ελλάδα, παλιά, γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία, συστατικά για την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Στην Ελλάδα, σήμερα, των κομμάτων, «γεννήθηκε» η πολύμορφη, ποικιλόμορφη και πολυμήχανη ασχήμια. Κι αυτή η ασχήμια με… σοσιαλιστική-νεοφιλελεύθερη μέθοδο, με κρατική διαφθορά και κρατική τρομοκρατία, αντικατέστησε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Έλληνες «πολιτικοί» και… ευρωπαίοι τροϊκανοί μας έχουν πρήξει με «σενάρια» εξόδου της Ελλάδας από την «Ε.Ε», με μοναδική στο είδος της μνημονιακή τρομοκρατία που ο πρώην πρωθυπουργός…., σοσιαλιστής ντε!, ολοκλήρωσε το σχέδιο παράδοσης της Ελλάδας στους φίλους του Δουνουτούδες και τροϊκανούς.            

Τώρα ο ένας μας αδειάζει και μας βγάζει, ο άλλος μας κρατάει στην ευρωζώνη κι είναι να γελά κανείς με τις ελεεινές και ποταπές μεθόδους τους. Εδώ για την «Ε.Ε» ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Όλα τα ευρωπαϊκά όρνεα του ολοκληρωτικού δυτικού καπιταλισμού (περί αυτού πρόκειται) και οι εν Ελλάδι δούλοι-υπηρέτες - κομματόσκυλα για την Ελλάδα μιλούν και όχι για το δικό τους πανηπειρωτικό κατάντημα.

           
Παρεμπιπτόντως στο πλαίσιο της αειθαλούς ασχήμιας της σημερινής κατάστασης εντάσσεται και -καλή της ώρα- η συμπαθέστατη κα Μ. Δαμανάκη- γενιά του πολυτεχνείου ντε, με το μεγάφωνο, τότε, θα θυμάστε τον πύρινο λόγο της ενάντια στους συνταγματάρχες, …αριστερή στην πορεία μέχρι κόκκαλο, μόνο που τότε δεν μας είπε ότι η χούντα θα συνεχιστεί με …σοσιαλιστικό πρόσωπο!! Καλή της ώρα λοιπόν στο ευρωκοινοβούλιο-επίτροπος ντε, «χαμηλόμισθη», η καημένη! Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως αισθάνεται δικαιωμένη για παλιότερη «προφητεία» της για την πατρίδα της πως κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Μάλιστα, επιβεβαιώνονται περιτράνως οι «προφητείες» της, δηλαδή τα μαγειρέματα της «Ε.Ε» που «σοφοί» τύπου κας Δαμανάκη μας απεκάλυπταν.
           
Μας έχουν πρήξει όπως είπαμε, με έπεα πτερόεντα και άντε να πάνε να πνιγούνε πρωτοχρονιάτικα όλοι τους που σαν κοράκια πέσανε πάνω στην Ελλάδα και τη φάγανε. Άντε και να βγούμε σαν Έλληνες Πολίτες στους δρόμους και να πετάξουμε κατάμουτρα στους ντόπιους ριψάσπιδες και στους ξένους βαρβάρους, που μάθανε να σηκώνουν απειλητικά και προκλητικά τον δείχτη του χεριού τους, άντε το λοιπόν να το κατευθύνουν αλλού και όλοι μαζί να τους πούμε: Δεν σας χρωστάμε ρεεεεε! Δεν σας πληρώνουμε ρεεεε! Πάρτε τα λεφτά σας από κει που τα δώσατε. Τοκογλύφοι, ε τοκογλύφοι. Και αυτό να γίνει τώρα πριχού μας πάρει σβάρνα ο κίνδυνος των βολευτικών εκλογών…
          
 Κομματικές-κοινοβουλευτικές νομενκλατούρες όλων των αποχρώσεων και ιδεολογιών έχουν δείξει μαζί με τα δόντια τους και τα νύχια τους και τις ψυχές τους και τα ενδιαφέροντά τους: την κομματική και προσωπική τους καριέρα. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι του «σοσιαλιστικού» κινήματος (Ανώνυμη ευρωατλαντική Εταιρία που χαντάκωσε την Ελλάδα από τον «γέρο» της δημοκρατίας μέχρι σήμερα), «όλα γίνονται για το καλό της παράταξης». Δεν αντιλήφθηκαν οι δύστυχοι πως «η φωτιά δεν στέκεται στη φούχτα και όλους θα τους κάψει…»
          
 Εκείνα τα δόντια και νύχια που ακόμα δεν είδαμε, που ενώ βλέπουν και γεύονται τον κοινωνικό θάνατο από κοντά να κυκλοφορεί στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα ταμεία, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, να θερίζει με το μαύρο σπαθί του και να πετιούνται στο δρόμο άνθρωποι σαν σκουπίδια, είναι εκείνων των ειδωλολατρών και εθισμένων από τις κομματικές ουσίες που χρόνια τώρα …απολάμβαναν και που ακόμα, οι δύστυχοι, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Αυτοί οι Πολίτες απουσιάζουν από το πάζλ της σημερινής χρονιάς των αλλαγών, της χρονιάς των αναμετρήσεων.
           
Λοιπόν, πέρασαν τα Χριστούγεννα, πέρασε η Πρωτοχρονιά, πέρασαν τα Θεοφάνια, πέρασε και το γιορταστικό και αλλιώτικο από κάθε άλλη χρονιά κλίμα των ημερών, είδαμε τη σύγκρουση χλιδής-σπατάλης των δήμων και της ανέχειας-φτώχειας των Πολιτών και πολλοί εύχονται τα επόμενα Χριστούγεννα να μοιάζουν, τουλάχιστο σαν τα φετινά.
           
Εκεί που πεθαίνει η ομορφιά γεννιέται η ασχήμια, και η ασχήμια, παρότι οι Πόλεις, μικρές και μεγάλες, φόρεσαν τα καλά τους, φάνηκε φέτος σε όλο το μεγαλείο της. Οι εξελίξεις που φέρνει(έφερε) ο νέος χρόνος είναι προγραμματισμένες, είναι ραγδαίες και ανεξέλεγκτες. Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και την καθιστούν έρμαια της τύχης της (αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε θυσία) ιδιαίτερα την τύχη της Χώρας, η οποία εξαρτάτε πλέον από τις εθνικές εκλογές. Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» καλά πουλάει. Οι υπερασπιστές του ευρώ καλά το δουλεύουν. Χα! Αν και από το ξεκίνημά του είχε δώσει αρνητικά σημάδια γραφής κι εμείς το δεχτήκαμε. Αλλά αυτό το ευρώ αποδείχτηκε το νόμισα των τραπεζών,  των πολυεθνικών αλυσίδων, των πολεμικών βιομηχανιών, της ανεργίας, της  φτώχειας, των περικοπών και μύριων ληστρικών μεθόδων και της χρεοκοπίας ολόκληρων κρατών.
           
Στο πέρασμα του νέου χρόνου, πέρασμα που μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε στα γρανάζια μιας νέας μεταβατικής και ασύμμετρης από κάθε άποψη προεκλογική περίοδο, οι Πολίτες αυτής της Χώρας ένα πράγμα μόνο έχουν να κάνουν: Να καταψηφίσουν τους ριψάσπιδες, τους μπαταχτσήδες και την αβανιά. Τους επιβήτορες της ελληνικής κοινωνίας και εκμαυλιστές, τις ακραίες γκρουπούσκουλα της δήωσης. Τα ανδράποδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και επικίνδυνους για τη Χώρα και τους Πολίτες της και κάθε μασόνο και οπορτουνιστή από οποιοδήποτε κομματικό μαντρί και αν προέρχεται. Μπρρρ! Δυστυχώς, περί μαντριών πρόκειται. Ας θυμούνται λοιπόν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι πως οι Ελλάδα και οι έλληνες αντιστάθηκαν σε μεγαλύτερα και άγρια θηρία του ναζισμού από τα σημερινά της τροϊκανής και ντόπιας συμμορίας.
           
Ας θυμούνται το Έπος της Εθνικής Αντίστασης, του τότε ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων που οι αγωνιστές νικώντας ρεζιλέψανε μεν τους κατακτητές, ρεζιλευτήκανε δε από τους ντόπιους ρουφιάνους και φασίστες. Ευχή μας είναι να μην επαναληφθεί αυτή η τραγική ιστορία που δολοφόνησε την Ελλάδα και έβαλε τους Πολίτες της σε δρόμους προσφυγικούς και μεταναστευτικούς. Δυστυχώς το σχέδιο της τρόικας περί παραμονής μας στο ευρώ και χρεοκοπίας είναι ρηξικέλευθο. Μοναδικός τρόπος ανατροπής του σχεδίου, είναι η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Ας φωτιστούν οι Πολίτες και ας επωφεληθούν από τη δυστυχία που τους χτυπά την πόρτα…
           
«Περισσότερο φως, ηλεκτρολόγε, στη σκηνή! Πως θες, δραματουργοί κι ηθοποιοί, να δείξουμε τ’ αντικαθρέφτισμα του κόσμου, μέσα στο μισοσκόταδο; Τούτο το σύθαμπο καλεί σε ύπνο. Ενώ εμείς θέλουμε ξύπνιους θεατές-κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς! Κάν’ τους να ονειρευτούν στο πλέριο φως!…» (Μπ. Μπρεχτ).


Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιανουάριος 07  2012  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου