Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι...


Όταν οι εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας χειροκροτούσαν τον φιλάνθρωπο τεχνοχράτη πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο…










Λένε πως αυτές τις χαρμόσυνες μέρες, τις «εορταστικές», καλό είναι να αποφεύγουμε τα «δυσάρεστα». Από την άλλη όμως, ακριβώς αυτές τις μέρες, γινόμαστε (οι ακόμα «ζωντανοί» ψυχικά) πιο ευαίσθητοι και δεν μπορούμε να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από αυτήν την  μεγάλη δυστυχία που εξαπλώνεται με αβάσταχτη σκληρότητα κάθε μέρα που περνάει.

Η διογκούμενη φτώχεια αποτελεί μοναδική κοινωνική απειλή. Καταργεί την ελευθερία του φτωχού, σπέρνει τον τρόμο στον έχοντα, καταστρέφει την δημιουργικότητα, σκοτώνει την ζωή. Σε μια ορθολογική κοινωνία η φτώχεια έπρεπε να είναι ο υπ' αριθμόν ένας δημόσιος κίνδυνος.

"Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας" είπε κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι.

Η περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού που επιδιώκουν για το 2012 η «πράσινη» πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την εφαρμογή ενός νέου εγκληματικού σχεδίου για την επιβολή πρόσθετων αντιαναπτυξιακών και επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων,  αποτελούν νέες μορφές μιας αρχέγονης βίας.

Πόσο ευτυχής άραγε κατά δήλωσή του ήταν ο κ. Παπαδήμος που είχε την ευκαιρία να «γιορτάσει» την πρωτοχρονιά με «τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη ;

Και πόσο θλιβερή είναι η εικόνα του «πολυδιαφημισμένου» τεχνοκράτη κ. Παπαδήμου, να υποβιβάζει τις όποιες «τεχνοκρατικές» του περγαμηνές στο πεδίο δράσης μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Κάποιος θα έπρεπε να του επισημάνει πως η φιλανθρωπία δεν έχει ως στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας αλλά την ανακούφιση μερικών φτωχών. Εκτός και αν έτσι αυτός και η κυβέρνηση «τσίρκο» της οποίας προΐσταται, ανακούφισαν τις συνειδήσεις τους γιατί γνωρίζουν ότι με τις δράσεις τους και τις πολιτικές τους συντηρούν και γιγαντώνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση μιας ολόκληρης κοινωνίας. 

Η επαφή του «χορτάτου τεχνοκράτη» και «Ευρωπαίου» κ. Παπαδήμου, με τους «νηστικούς ιθαγενείς» ως ιστορικό γεγονός στην Ελλάδα του 2012, έγινε στο γήπεδο του Ρούφ όπου παραχωρήθηκε στους φτωχούς, γεύμα και μισάωρη ακρόαση, ενώ το γεγονός κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ εκ των υστέρων.

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, υποδέχτηκαν στο χώρο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Λέγεται ότι η πρώτη δήλωσή του όταν μπήκε στο χώρο ήταν : “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.” ?

΄Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Καψή οι φημολογίες τον φέρνουν ότι έλεγε συνεχώς: “we come in peace”… “we come in peace”!! ²

Ρε σαν δεν ντρέπονται λίγο…

ΤΣΟΥΡΒΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

1  “ Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα."
2  "Ερχόμαστε εν ειρήνη" ... "ερχόμαστε εν ειρήνη"!

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου