Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Το ίντερνετ και στα ρολόγια χειρός!


Το «έξυπνο» ρολόι.
Καθώς η τεχνολογία προχωράει με αρκετά μεγάλα βήματα η δυνατότητα σύνδεσης με το Ίντερνετ μπορεί να γίνει πάντα και παντού.Η τελευταία εξέλιξη είναι η ενσωμάτωσή του στα ρολόγια χειρός, τα οποία με τη σειρά τους γίνονται «έξυπνα», όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι τηλεοράσεις και άλλες συσκευές.

Με τα  «έξυπνα» ρολόγια, εκτός από την ώρα ο κάτοχος μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς συνδέονται με κινητά. Η ιαπωνική Sony και η ιταλική i'm Watch είναι δύο εταιρείες που παρουσίασαν τέτοια «γκάτζετ», τα οποία χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το «SmartWatch» της Sony, που αναμένεται στην αγορά γύρω στον Μάρτιο, θα διαθέτει οθόνη αφής και θα μπορεί να συνδέεται με κινητό τηλέφωνο ασύρματα μέσω Bluetooth. Θα δημιουργηθούν εφαρμογές ειδικά γι' αυτό, ενώ θα κοστίζει περίπου 150 δολάρια. Ωστόσο το αντίστοιχο ρολόι της νεοσύστατης ιταλικής εταιρείας i'm Watch είναι ήδη διαθέσιμο. «Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για ένα τέτοιο ρολόι. Όλοι θέλουν να έχουν τεχνολογία που να είναι και μόδα. Ακριβώς αυτό, άλλωστε, είναι το μυστικό επιτυχίας της Apple, να φτιάχνει συσκευές που οι άνθρωποι ερωτεύονται», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Μασιμιλιάνο Μπερτολίνι.

Το κόστος των «έξυπνων» ιταλικών ρολογιών θα ξεκινά από μοντέλα των 350 δολαρίων (έγχρωμα με οθόνες αφής) και θα καταλήγει στα 15.000 δολάρια για ένα χρυσό μοντέλο με διαμάντια. Οι κάτοχοι των ρολογιών μπορούν να ειδοποιούνται ότι έχουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή να ενημερώνονται για νέες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου