Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προσωπικότητες του τόπου μας που φεύγουν.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΑΝ. ΚΑΡΑΛΗΣ Συνταξιούχος Δικηγόρος (1921- 31η Μαϊου 2011).
• Η Ομιλία (απομαγνητοφωνημένη) του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών π. Βαρθολομαίου Ιατρίδη.
• Η ομιλία της κ. Χαρούλας Μπλαντή-Μπίζιου Γενικής Γραμματέως του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων.






Πάνδημη έγινε την Τετάρτη 1η του μηνός Ιουνίου η κηδεία του εκδημήσαντος προς Κύριον (την 31η Μα?ου), συμπολίτη συνταξιούχου Δικηγόρου Τηλεμάχου Αθαν. Καραλή.
Η Νεκρώσιμος Αναστάσιμος Ακολουθία εψάλη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Νικολάου, υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών π. Βαρθολομαίου Ιατρίδη , του Προϊσταμένου  του Ναού και των Ιερέων π. Λάμπρου Κολωνα, π. Αποστόλου Ζούζουλα, π.Κυπριανού (εκ Ρουμανίας), του έφημερίου Αγ. Νεκταρίου  Κωνσταντίνου Κούκκου, του Διδασκάλου κ. Πολυχρόνη Νταλάση, Προέδρου των Ιεροψαλτών Τρικάλων και Πρωτοψάλτου Ι.Ν.Ζ.Πηγής (Σαραγίων) και του τ. Πρωτοψάλτου Μεγ. Καλυβίων κ. Στεφάνου Αναγνωστοπούλου.

Σχετικόν ΨΗΦΙΣΜΑ εξέδωσε ο Δικηγορικος Σύλλογος Τρικάλων.
Κατετέθησαν δεκάδες στεφάνων και προσεφέρθησαν δωρεές εις ευαγή Ιδρύματα και Συλλόγους εκ μέρους των συμπολιτών.
 Μετά την ταφή προσεφέρθη καφές  και τράπεζα παρηγορίας εις την Αίθουσαν Κοινωνικών Εκδηλώσεων του Α΄. Νεκροταφείου.
Τον μεταστάντα  αποχαιρέτησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών π. Βαθολομαίος Ιατρίδης, η Δικηγόρος-Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χαρίκλεια (Χαρούλα) Μπλαντή-Μπίζιου και ο συμπέθερός του κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.

Η Ομιλία του Πρωτοσυγκέλλου π. Βαρθολομαίου Ιατρίδη
(απομαγνητοφωνημένη):

«Η τοπική μας Εκκλησία και η Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου προπέμπει σήμερα στην αιωνιότητα ένα τακτικώτατο μέλος της ενορίας αυτής,το οποίον εκκλησιαζόταν και συμμετείχε τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στις λοιπές Ιεροπραξίες της τοπικής Εκκλησίας και στα πνευματικά προσκλητήρια τα οποία εκείνη απηύθυνε προς συμμετοχήν, οικοδομήν και αγιασμόν των πιστών αυτής.
Τετάρτη σήμερα κατά την οποία αποδίδεται η εορτή του Πάσχα γι’ αυτό και η Νεκρώσιμη  Ακολουθία, που ακούσαμε, ήταν κατ’ εξοχήν αναστάσιμη, διότι περιείχε τον κανόνα της Αναστάσεως, με τις Καταβασίες που ψάλλουμε στον Όρθρο της Αναστάσεως.
 Όπως και την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα , και καθ’ όλην την διακαινίσιμο εβδομάδα, έτσι και σήμερα που ολοκληρώνεται το «Χριστός Ανέστη!», μέχρι να γίνη ο Εσπερινός της Αναλήψεως, προπέμπουμε στην αιωνιότητα, στη χαρά της Αναστάσεως και τον εξ ημών μεταστάντα αδελφό Τηλέμαχο Καραλή,ο οποίος υπήρξε σημαίνον πρόσωπο της τοπικής μας Κοινωνίας.
Επιστήμων, Δικηγόρος, ο οποίος εξήσκησε την επιστήμη αυτή στη διακονία των προσώπων που είχαν ανάγκη προς διευθέτησιν των προσωπικών τους υποθέσεων.
Ευτύχησε στον παρόντα χρόνον να δημιουργήση με τη σύζυγό του Πανδώρα μία οικογένεια, χριστιανική κατά βάση, και επιστημονική κατά την πνευματική κατάρτιση.
Προίκησε τα παιδιά του με όλα τα εφόδια τα οποία κάθε γονέας επιθυμεί  και τα είδε να ευτυχούν και να αποκαθίστανται
Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο στην τοπική μας εκκλησία πολλά συνεισέφερε και προσωπικώς τον ενθυμούμεθα να στέκεται στα πρώτα καθίσματα του ανδρικού πλήθους εντός του Μητροπολιτικού Ναού και πάντοτε να συμμετάσχη στη Θεία λειτουργία, και ό,τι κάθε φορά εδώ οι πατέρες του Μητροπολιτικού Ναού έδιδαν ως πνευματική τροφή , προκειμένου εκείνος να γίνεται  κατά το πνευματικό ακόμα τελειότερος μια και είχε τον ζήλον και την επιθυμία να γίνεται πάντοτει  κατηχούμενος προς τον Χριστό  ,να γίνεται «υιός φωτός» όπως ακούσαμε από αυτόν την Ευαγγελιστή της αγάπης τον Ιωάννη και σήμερα που η ψυχή του η ψυχή του αγάλλεται , καθώς πορεύεται προς την αιωνιότητα αυτήν την αναστάσιμη χαρά, είναι η δική μας προσευχή των αδελφών συμπρεσβυτέρων και η προσωπική να συναντήση τον αναστάντα Κύριο και να λάβη την αντιμισθία όλων των κόπων και μόχθων που σε αυτόν τον κόσμο εβίωσε.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος στη σύζυγο και τα παιδιάτου μεταφέρω τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αλεξίου μαζί με τις προσωπικές και όλων των αδελφών πατέρων ,των ιερέων και εφημερίων του Μητροπολιτικού Ναού  και η προσευχή μας είναι η ψυχή του να καταταγή  μετ? των αγίων και δικαίων, να βρή την ανάπαυση και την παρηγορία  η οικογένειά του, και δρόσο πνευματική από τον αναστάντα Κύριο, καθώς την ημέρα αυτή που με το Χριστός ανέστη, αυτήν την ίδια χαρά πάντοτε να βιώνουμε, με αγαλλίαση την πνευματική και την βεβαιότητα  ότι η ψυχή του αδελφού μας Τηλεμάχου αγάλλεται μετά αγίων και δικαίων.
Η μνήμη του να είναι αιωνία. Ο θεός να τον αναπαύση. Ζωή σε σας»

Ο επικήδειος
της Γενικής Γραμματέως του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χαρούλας Μπλαντή-Μπίζιου

 «Συγγενείς και φίλοι, παλιοί και νέοι συνάδελφοι, στέκουμε μπροστά στο φέρετρό σου, αγαπητέ συνάδελφε Τηλέμαχε, περίλυποι και κατηφείς, για να σε αποχαιρετίσουμε και να σε προπέμψουμε στον τόπο της τελευταίας σου κατοικίας.

Στον τόπο της νέας σου και αιώνιας ζωής σου.
Είμαστε εδώ για να αποχαιρετίσουμε τον εκλεκτό συνάδελφο και επιστήμονα, με την σπουδαία νομική κατάρτιση, το ήθος, την οξυδέρκεια, την εργατικότητα, την συναδελφική δεοντολογία και τον σεβασμό στο λειτούργημα του Δικηγόρου, που υπηρέτησε άψογα επί περίπου 44 χρόνια.
Είμαστε εδώ για να αποχαιρετίσουμε τον λαμπρό, συνετό και υπεύθυνο οικογενειάρχη και το επίλεκτο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Τηλέμαχος Καραλής γεννήθηκε το έτος 1921. Αποφοίτησε από την Νομική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιανουάριο του έτους 1953 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Τρικάλων. Άσκησε την Δικηγορία μέχρι τον Ιούλιο του έτους 1997, ότε παραιτήθηκε από το δικηγορικό λειτούργημα, λόγω συνταξιοδοτήσεως.

Διετέλεσε για ένα έτος, σύμβουλος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Τρικάλων.
Ήταν παντρεμένος με την Πανδώρα Καραϊσκου Καραλή και από το γάμο αυτό ευτύχησε να αποκτήσει δύο (2) παιδιά, τον Αθανάσιο και Δημήτριο Καραλή, δύο εξαίρετους επιστήμονες, τα οποία καμάρωνε για την λαμπρή σταδιοδρομία τους και την αποκατάσταση τους.

Ο θάνατος του εκλεκτού συναδέλφου λύπησε όλους τους συναδέλφους. Η μνήμη του και η εικόνα της προσωπικότητας του θα παραμείνουν άσβεστες στις καρδιές όλων μας.

Εκ μέρους όλων των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, συλλυπούμαι βαθύτατα την εκλεκτή και αγαπητή σύζυγο του και τα εξαίρετα παιδιά του, ευχόμενη ο ύψιστος να αμβλύνει τον πόνο τους.
Εσένα δε, αγαπητέ και εκλεκτέ συνάδελφε Τηλέμαχε, που επί σειρά ετών υπηρέτησες τον Σύλλογό μας, σε προπέμπω με την ευχή ο Μεγαλοδύναμος να σε κατατάξει μεταξύ των καλών και δικαίων, όπως καλός και δίκαιος υπήρξες σε όλη σου τη ζωή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Τρικαλινής γης που θα σε σκεπάσει σε λίγο».


                       
Τρίκαλα,10 Ιουλίου 2011

 Πολυχρόνης Νταλάσης

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου