Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Σε προτεραιότητα η αγροτική οδοποιία και το αποστραγγιστικό ζήτημα» στη Ζηλευτή


Λέει ο Βάιος Αναγνώστου πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ζηλευτής




Η Ζηλευτή απέχει 6 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, είναι αγροτική περιοχή, και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πρτίπου 500

«Η περιοχή μας είναι αγροτική, άρα τα προβλήματα που έχουμε, αφορούν την καθημερινότητα και λειτουργικότητα των κατοίκων του χωριού όσο αφορά την αγροτική τους δραστηριότητα. Πρώτο και κύριο πρόβλημα είναι η συντήρηση των αγροτικών δρόμων, γιατί στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, δυσκολεύουν τις μετακινήσεις των αγροτών στα χωράφια τους.


Στην ίδια δυσάρεστη θέση, βρισκόμαστε και με την συντήρηση και καθαρισμό των καναλιών, το λεγόμενο αποστραγγιστικό ζήτημα. Τα κανάλια έχουν να καθαριστούν και να αποψηλωθούν από βάτα και χόρτα, πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δέχονται τα όμβρια ύδατα και να πλημμυρίζουν τα χωράφια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται μεγάλο μέρος της σοδειάς αφενός και αφετέρου, οι αγροτικές εργασίες να καθυστερούν – μέχρι να φύγει το νερό από τα χωράφια – άρα υπάρχει καθυστέρηση στην όλη αγροτική διαδικασία και συγκομιδή.

Τέλος, ένα μεγάλο θέμα για μας στη Ζηλευτή, είναι η διαμόρφωση της περιφέρειας γύρω από το χωριό, που σήμερα σταθμεύουν τα αγροτικά μηχανήματα (άροτρα, καρότσες, συσκόσβαρνες κ.α) των κατοίκων του χωριού. Για το νοικοκύρεμα της περιοχής, έχω προτείνει να γίνουν κιόσκια με παγκάκια και να διαμορφωθεί ένα γκαράζ η χρήση του οποίου θα επιβαρύνει στους αγρότες με μικρή μίσθωση.  Στην περιφέρεια επίσης, θα πρέπει να γίνει το μπάζωμα της περιοχής Αλαμπή, η οποία παλαιότερα λειτουργούσε ως χώρος άχρηστων υλικών».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου