Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

"Δεν αρκούν οι περιστασιακοί έλεγχοι στον Πηνειό" λέει η Θέκλα Παρασκευούδη


Εντατικοποίηση των ελέγχων στον Πηνειό ζητά ο Ε.Ο.Π.











Την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στον Πηνειό προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ρύπανσή του, ζητά ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος με αφορμή τη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης που αναφέρονται το τελευταίο διάστημα.

«Η συνεχής ρύπανση του μοναδικού ποταμού που διέρχεται της πόλης και που διασφαλίζει αφενός την περιβαλλοντική ισορροπία αλλά και την άρδευση ενός μεγάλου τμήματος καλλιεργούμενων εκτάσεων, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνον το περιβάλλον αλλά και την ίδια την υγεία μας» σχολιάζει η πρόεδρος του Ε.Ο.Π. κ. Θέκλα Παρασκευούδη η οποία παραβρέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της ρύπανσης στον Πηνειό.

Τα δεκάδες νεκρά ψάρια που εμφανίστηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα στον Πηνειό, στην περιοχή της Φαρκαδόνας «αποτελούν ένα ακόμη καμπανάκι που χτυπάει η φύση για την ανθρώπινη δραστηριότητα που απειλεί με ανατροπή τις ισορροπίες σε χλωρίδα και πανίδα» συμπληρώνει η κ. Παρασκευούδη προαναγγέλλοντας παράλληλα και τη λήψη σειράς πρωτοβουλιών ενημέρωσης του κοινού για το θέμα από τον Ελληνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Η πρόεδρος του Ε.Ο.Π. καταλήγει λέγοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα του Πηνειού δεν μπορεί να εξαντλείται σε περιστασιακούς ελέγχους και πρόστιμα στους ρυπαντές του ποταμού. Πολύ περισσότερο όταν – αποτελεί κοινό μυστικό – σε ορισμένες περιπτώσεις όπως καταγγέλλουν πολίτες, «ξαφνικά» την ημέρα του ελέγχου τα πάντα είναι καθαρά, όταν το πρότερο διάστημα η μόλυνση ήταν εμφανής ακόμη και με το μάτι! Χρειάζεται λοιπόν η δημιουργία ενός φορέα συστηματικής παρακολούθησης των φαινομένων ρύπανσης ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται άμεσα και οι υπεύθυνοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Θέκλα - Ευαγγελία Παρασκευούδη

Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος - ΕΟΠ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου