Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σωτήρης Χατζηγάκης «Απαραίτητη η λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τη συνέχιση της λειτουργίας της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων κατέθεσε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης.







Στην ερώτηση, αναφέρει πως « Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων στην σημερινή ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Στη χάραξη και υλοποίηση, όμως, μιας τέτοιας πολιτικής, πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες και τα δεδομένα –κάτι που είναι φανερό πως δεν συμβαίνει στην περίπτωση της επιχειρούμενης μεταφοράς της Οφθαλμολογική κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο της κλινικής στο Γ.Ν. Τρικάλων, όχι μόνο θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους του νομού Τρικάλων –πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές– αλλά σηματοδοτεί και μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση υποβάθμισης του τομέα της δημόσιας υγείας.

Εξάλλου:
Πρώτο. Η Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου των Τρικάλων υπερτερεί κατά πολύ σε τεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό από τις περισσότερες αντίστοιχες κλινικές άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Δεύτερο. Οι υπόλοιπες κλινικές του Γ.Ν. Τρικάλων θα στερούνται της οφθαλμολογικής γνωμάτευσης που πολύ συχνά είναι αναγκαία για την τελική διάγνωση και θεραπεία των ασθενών του.

Τρίτο. Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή –που λειτουργούν και οι δύο κλινικές– η λίστα αναμονής για τακτικό οφθ/κο χειρουργείο είναι τέσσερις (4) μήνες και για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία είναι το εξάμηνο (6 μήνες), μπορεί κανείς να φανταστεί το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο κλινικών! 


Επειδή, λοιπόν, η δημόσια υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό και δεν μπορεί να θυσιάζεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση στο όνομα της περικοπής των δημόσιων δαπανών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός, τι σκοπεύει να κάνει με τη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Τρικάλων; Θα αγνοηθούν οι όποιες λαθεμένες εισηγήσεις τεχνοκρατών υπαλλήλων, και αντί να συγχωνευθεί με την αντίστοιχη κλινική του Γ.Ν. Καρδίτσας να παραμείνει ως έχει και να λειτουργεί σε καθεστώς συνεφημέρευσης –και αν κρίνεται αναγκαίο με κοινό διευθυντή στο πλαίσιο της συγχώνευσης με την Οφθαλμολογική Κλινική Καρδίτσας;»




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου