Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΚΝΕ Θεσσαλίας «Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα»


Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τη νεολαία.






Τώρα είναι ώρα για οργάνωση, αντεπίθεση, μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Καμιά αναμονή! Καμιά συναίνεση! Να μην πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, οι σχολές και οι λαϊκές συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του! Με ισχυρό ΚΚΕ, να τους ανατρέψουμε!

Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συμμάχους του, με την ουσιαστική συμφωνία της Ν.Δ. και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μας παραδίδουν βορά στην άγρια εκμετάλλευση για να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι. Για να πληρώσουμε εμείς τη κρίση του καπιταλισμού. Με το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε στη βουλή συνεχίζουν να κλέβουν τον ιδρώτα μας, να κλέβουν ό,τι παράγουμε. Θέλουνε τους νέους μέχρι 25 ετών να δουλεύουνε με αμοιβή 20% κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις. Στην ουσία θέλουν να δουλεύουμε τζάμπα. Ήδη, πολλοί νέοι είναι χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Μαζί καταρρακώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουρισμό, στα λιμάνια, στις συγκοινωνίες και αλλού. Οι περισσότεροι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Την ίδια ώρα, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών - σε περίοδο κρίσης - παραμένουν τεράστια. Οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι καπιταλιστές, όλοι αυτοί που ζουν σε βάρος των άλλων και που κάνουν «μόνιμες διακοπές», συκοφαντούν το ΚΚΕ και τις κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος και στους αντίστοιχους κλάδους, που αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία, στη μαύρη εργασία, και την εμπορευματοποίηση των διακοπών, λέγοντας  ότι «υπονομεύουν τον τουρισμό», «επενδύουν στην κατάρρευση της οικονομίας» .

Κάνε στην άκρη τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που όψιμα μιλάνε για τα δικαιώματά σου, γιατί την ίδια ώρα έχουν ψηφίσει και έχουν στηρίξει όλες τις βασικές κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Τώρα σε καλούνε να πέσεις στην παγίδα της διαπραγμάτευσης για το πόσα θα χάσεις, μιας και χωρίζουν το χρέος σε παράνομο άρα και σε νόμιμο που πρέπει να το πληρώσεις. Ο καπιταλισμός δεν γίνεται ανθρώπινος όπως προσπαθούν να πείσουν όλες αυτές οι «ομάδες» δήθεν με μία «προοδευτική» κυβέρνηση που όμως  δεν θα ξεφεύγει από την διαχείριση αυτού του συστήματος.

Το καπιταλιστικό σύστημα θέτει τα μέσα παραγωγής, τις υποδομές, την υγεία, την παιδεία, τα πάντα, στην υπηρεσία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό δεν μπορεί να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες, προκαλεί όλο και νέες οικονομικές κρίσεις.

Και το καλοκαίρι γίνεται κατανοητό ότι αυτό το σύστημα που σαπίζει  είναι για τους λίγους. Οι διακοπές γίνονται όλο και περισσότερο «είδος πολυτελείας» για τους εργαζόμενους που δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο. Και είναι μόνο, αγαθό για τους λίγους και τους παρατρεχάμενούς τους, που ζουν από την εκμετάλλευση του λαού. Αν το καλοκαίρι του 2010 το 29% των λαϊκών οικογενειών δεν πήγε ούτε μια μέρα διακοπές, φέτος που βρισκόμαστε στη καρδιά της καπιταλιστικής Κρίσης το ποσοστό θα είναι εκρηκτικά μεγαλύτερο.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θεωρούν ότι ο τουρισμός, οι διακοπές, η ανάπαυση και η αναψυχή, είναι ανθρώπινη ανάγκη, καθολικό λαϊκό δικαίωμα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις σήμερα να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αυτό που απαιτείται είναι λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Για να γίνουν οι διακοπές κοινωνικό αγαθό για όλους, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία και να μετατρέψουν σε λαϊκή ιδιοκτησία τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και στον τουρισμό τις μεγάλες ξενοδοχειακές  - τουριστικές εγκαταστάσεις, τις συγκοινωνίες, τους δρόμους, τη γη, τα δάση, τις παραλίες. Σε μια τέτοια παραγωγή που οργανώνεται με κεντρικό σχεδιασμό και με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη υπέρ του λαού. Με μια τέτοια ανάπτυξη και στον τομέα του τουρισμού, θα μπορέσει ο λαός να ζει καλά. Να μπορεί να αξιοποιεί δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο, να απολαμβάνει τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Πριν από μισό αιώνα, όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στο Σοσιαλισμό  τα είχαν κατοχυρωμένα! Μόνο στις σοσιαλιστικές χώρες ο εσωτερικός τουρισμός είχε μαζικό λαϊκό χαρακτήρα με τις οργανωμένες διακοπές και κατασκηνώσεις, με την εξειδίκευση στις ανάγκες της υγείας, με ειδικά δίκτυα για τα παιδιά και τους νέους, τους ηλικιωμένους, με δωρεάν παροχές μέσα από το κράτος, τα συνδικάτα, τα σχολεία.

Έλα μαζί μας στη δράση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τη λαϊκή συμμαχία ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ. Έλα στη δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να παλέψουμε :

-    Δικαίωμα για διακοπές και αναψυχή για όλους με εξασφάλιση της μανιάτικης άδειας και του 14ου μισθού για τις διακοπές.

-    Δωρεάν διακοπές για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, για τους συνταξιούχους και τους φτωχούς αγρότες.

-   Ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους.

-    Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες χωρίς προϋποθέσεις.

-    Δημόσιες και δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις, δωρεάν οργανωμένοι χώροι αναψυχής (κάμπινγκ) για τους νέους.

-    Δημόσιοι και δωρεάν χώροι αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό, υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα ΑΜΕΑ.

-    Δημόσιες και δωρεάν μαθητικές εκδρομές ενταγμένες στο σχολικό πρόγραμμα, που να πληρώνεται από το κράτος.

-    Προστασία των εργαζομένων. Πλήρης σταθερή δουλειά για όλους. Ουσιαστική προστασία των ανέργων, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Κατώτερος μισθός 1.400 €. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες στα 60 για τους άντρες.

Ο δικός σου δρόμος, για τις δικές σου ανάγκες 
Με το ΚΚΕ, για το Σοσιαλισμό!

Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου