Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΘΕΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ: «Πάνω απ’ όλα το συμφέρον του αγρότη»


Να αρθεί ο αποκλεισμός της ΕΑΣ Λάρισας από το ΟΣΔΕ αλλά και να υπάρξει διάλογος με την ΠΑΣΕΓΕΣ για το καλό του Έλληνα αγρότη, ήταν τα δύο βασικά ζητήματα που έθεσε η υπεύθυνη περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θέκλα Παρασκευούδη κατά τη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Ένωσης Σπύρο Τσικρίκα και το μέλος του ΔΣ Τάκη Τσικόπουλο.





«Θεωρώ ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να τίθεται το συμφέρον του αγρότη χωρίς όμως λαϊκισμούς και φανφαρολογίες. Εν προκειμένω, η ΕΑΣ Λάρισας έχοντας δημιουργήσει μία σοβαρή υποδομή, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή για την περαίωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων καλλιέργειας» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Παρασκευούδη.
Πρόσθεσε δε, πως «με δεδομένο βέβαια ότι εν τέλει η Ένωση αποφάσισε να ακολουθήσει τον τιμοκατάλογο της ΠΑΣΕΓΕΣ, πρέπει άμεσα να θεωρηθεί λήξαν το ζήτημα της αποβολής της από το ΟΣΔΕ.
Όσο αυτό δε συμβαίνει, τόσο πιστεύω ότι ενισχύονται οι αιτιάσεις της διοίκησης της Ένωσης και των δεκάδων εργαζομένων της, ότι αυτός ο αποκλεισμός γίνεται με πρόφαση τον τιμοκατάλογο αλλά με πραγματικό κίνητρο μία πιθανή «πολιτική δίωξη» που θέτει εν κινδύνω τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών».
Η υπεύθυνη περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρότρυνε τις δύο αντίδικες πλευρές σε διάλογο εξηγώντας πως «καλό θα ήταν, ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ Λάρισας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να επαναβεβαιώσουν τις καλές σχέσεις συνεργασίας που οφείλουν να έχουν για το καλό της αγροτικής μας οικονομίας και των αγροτών».

Και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα «τόσο στην πολιτεία με τους μηχανισμούς που διαθέτει, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και στους αγρότες, ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις δεν είναι ιδρύματα κοινωφελή αλλά οικονομικές οντότητες και πρέπει να παραμείνουν ζωντανές ώστε να διατηρούν τον ρόλο τους που τόσο ανάγκη έχει ο αγροτικός κόσμος».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου