Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αγνωστο το μέλλον του Ε-65


Πολλά τα ερωτήματα για τον Ε65: Θα ξαναρχίσουν τα έργα ή οι δηλώσεις για μείωσης της κρατικής συμμετοχής, με ταυτόχρονη αύξηση της ευρωπαϊκής, θα μείνουν στα χαρτιά; Διότι, πλέον, μπορεί τα νέα που ήλθαν από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη να κάνουν λόγο για το παραπάνω, αλλά ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, δεν βλέπει ρόδινες τις εξελίξεις.





Δεδομένα
Την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η μείωση της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα θα ανέλθει πλέον στο 15%. Ετσι, θα εξοικονομηθούν περί τα 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2014, τα οποία θα καταβάλλει η ΕΕ για τα μεγάλα έργα. Ένα από αυτά, ο Ε65 ή Κεντρική Οδός.

Την ίδια ημέρα όμως, ο κ. Μαγκριώτης δήλωνε στον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ότι το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία. Επίσης, ανακοίνωνε  ότι δεν επετεύχθη συμφωνία – την οποία έχει αναγγείλει ο ίδιος μερικές φορές μέχρι τώρα – για τη μείωση της τιμής των διοδίων.


Κι αν στην περίπτωση αυτή, φταίνε, κατά τον υφυπουργό, οι τράπεζες, που δεν θεωρούν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους από το έργο, τι συμβαίνει συνολικώς με το έργο; Θα ξεκινήσουν οι εργασίες σύντομα; Θα απασχοληθούν ξανά εκατοντάδες τρικαλινοί και καρδιτσιώτες εργάτες; Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα; Ή απλώς όλα θα μετατεθούν στις… τρικαλινές καλένδες;
Θανάσης Μιχαλάκης

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου