Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η "μάχη" του 1ου Λυκείου - Mολών... "εκρίζωσον" ο Νάστας, εκριζώνει τα φυτά ο Λάππας...!


- Η έγκληση του Δημάρχου  προς τον Δντή του 1ου Λυκείου
- Τι αναφέρει στο Εισαγγελέα και τι ζητά μέσω του κειμένου της έγκλησης που κατατέθηκε







Σε δύο πράξεις θα συνεχιστεί η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στη δημοτική αρχή Τρικκαίων και στον διευθυντή του 1ου Λυκείου Τρικάλων, αναφορικά με τη διάνοιξη σκάμματος και τη φύτευση δέντρων από τον δεύτερο, στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η πρώτη είναι η εκρίζωση των φυτών που ο κ. Νάστας φύτευσε.

Η δεύτερη είναι η συνέχιση στα δικαστήρια. Η εκρίζωση, σύμφωνα με τον κ. Λάππα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, θα γίνει άμεσα, εντός τη εβδομάδας. Η δικαστική συνέχεια, όμως, έχει ήδη αρχίσει, βάσει ομόφωνης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, να καταθέσει έγκληση στον Εισαγγελέα Πρωοτδικών τρικάλων, για τις ενέργειες του διευθυντή. Και, φυσικά, ανακύπτει το ερώτημα- που είναι ταυτοχρόνως το αντικείμενο της διαμάχης – «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»…


Η διαδικασία

Στις 14 Ιουνίου και αφού έχει προηγηθεί ανταλλαγή πυρών εκατέρωθεν, διά δηλώσεων και κυρίως, μέσω συνεχόμενων επιστολών από τον διευθυντή, η Οικονομική Επιτροπή (8 από τα 9 μέλη της, καθώς ο ένας απουσίαζε), ενέκρινε την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας. Με αυτή, εγκαλείται ο διευθυντής του σχολείου και ζητείται η τιμωρία του, καθώς και να κινηθούν εναντίον του οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η απόφαση έχει δύο σκέλη: το πρώτο, η έγκριση της υποβολής έγκλησης, διότι ο κ. Νάστας «παρά τις προσωπικές ενημερώσεις του Δημάρχου για την ύπαρξη της αριθμ. 47/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη αυθαίρετα στη «διχοτόμηση» του προαύλιου χώρου του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων και συγκεκριμένα στη διάνοιξη ενός σκάμματος, μήκους 100 μέτρων περίπου, εγκάρσια στον προαύλιο χώρο, καταστρέφοντας στην ουσία τα δύο από τα τρία γήπεδα αθλοπαιδιών που διέθετε το σχολικό συγκρότημα, ενώ στις 11/06/2011 προχώρησε επίσης αυθαίρετα στη φύτευση του σκάμματος με 120 φυτά και στην τοποθέτηση ενός πλαστικού πλέγματος για την προστασία των φυτών». Το δεύτερο, η κατάθεση της έγκλησης στην Εισαγγελία.


Η ΕΛΜΕΤ
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΜΕΤ, μόλις ξέσπαασε η νέα διαμάχη, με έγγραφό της εγκαλούσε τη δημοτική αρχή, αλλά από άλλη σκοπιά: Ζητούσε από τον Δήμο να εφαρμόσει τις αποφάσεις και να αποκαταστήσει όσα είχε κάνει ο κ. Νάστας στην αυλή, υπενθυμίζοντας τα της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.


Η αυλή

Το όλο θέμα είχε πάρει διαστάσεις και πέρυσι, όταν δημοσιοποιήθηκε η επιθυμία του κ. Νάστα να προβεί στον διαχωρισμό των αυλών. Τότε, πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφραστεί αντιθέτως, με δεδομένο ότι ο ενιαίος χώρος αποτελεί επί δεκαετίες, ιδανική τοποθεσία για βόλτα, άθληση, περπάτημα, πολλών περιοίκων. Επομένως, ο χωρισμός της αυλής, όσο κι αν είναι παιδαγωγικώς ορθώς, μπορεί να αναδείξει και την έλλειψη χώρων άθλησης για τους κατοίκους της πόλης. Και αυτό, διότι το πάρκο του Αη Γιώργη δεν είναι κοντινό σε όλους, ενώ ένα δεύτερο πάρκο, πιθανώς στο τέως στρατόπεδο Παπαστάθη ή σε άλλη έκταση, στα δυτικά της πόλης, θα μπορούσε να δημιουργήσει δύο χώρους για όλους.

Θανάσης Μιχαλάκης - Ενεργός Πολίτης



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου