Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εν ονόματι της «ελεύθερης» αγοράς και της «Παγκοσμιοποίησης»

Καθοδόν προς το χάος (6) - Στο συλλαλητήριο της Αθήνας Τρικαλινοί ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης FREE photo hosting by Fih.gr  Κατάργηση αυξήσεων εκτός μνημονίου - Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας 





Οι  δραγουμάνοι-κομματάρχες όλων των… πολιτικών αποχρώσεων, (μεταξύ και οι μισητοί δικτάτορες), δεξιοί, ακροδεξιοί και κεντρώοι, δημοκρατικοί, συντηρητικοί και φιλελεύθεροι (παλιότερα), σοσιαλιστές και νεοδημοκράτες (σήμερα), καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα, στο ενεργητικό τους έχει δημιουργηθεί μια δίνη συμπυκνωμένη από αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά, ανθελληνικά και απολίτιστα στοιχεία, τα οποία έχουν καταγραφεί στα «σύγχρονα» κιτάπια της ιστορίας ως φασιστικά, τριτοκοσμικά και αυταρχικά. Οι «υπηρέτες» της δημοκρατίας της έρμης Ελλάδας πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν τα πιο επώδυνα για το λαό άλματα, αδιαφορώντας για το τι άφησαν και τι αφήνουν πίσω τους: Μικρασιατική καταστροφή, απανωτές δικτατορίες, εμφύλιος, εξορίες και δολοφονίες, Χούντα, ταπείνωση του ελληνικού λαού και μετανάστευση, αποτέλεσαν τα κύρια  χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων ονάγρων, οι οποίοι φορώντας το δημοκρατικό μανδύα λειτούργησαν κατασταλτικά ενάντια στο λαό.

Η σημερινή εποχή του 2010, η οποία αφετηρία της είναι η μαύρη δεκαετία του περασμένου αιώνα (1974) δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες αιματοβαμμένες εποχές. Εποχές που οδήγησαν την Ελλάδα σε προπαρασκευαστικό στάδιο αφαίμαξης της νοημοσύνης των Πολιτών. Χώρα και λαός οδηγήθηκαν στην «κλωνοποιημένη» μήτρα ποικίλων κομματικών συνδρόμων. Το για κομματικά συμφέροντα βόλεμα άσχετων ανθρώπων (ψηφοφόρων τους) σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων φορολογούμενων και μιας άγριας εκμετάλλευσης, αρπαγής του εθνικού πλούτου, πρωτοφανή για τα καπιταλιστικά δρώμενα, έφερε τα γνωστά αποτελέσματα που οδηγούν τους Πολίτες στην όλο και αυξανόμενη αβεβαιότητα, της φτώχειας, της ανεργίας, της λεηλασίας, του αδειάσματος των συνταξιοδοτικών ταμείων, στο ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς πατρίδα και αν όχι κουρεμένη σίγουρα και άλλα πολλά κουρέματα στον πάτο.

Όλα αυτά με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν μεγάλη μερίδα των Πολιτών σε πρόωρη δύση της ζωής. Εμ! Πώς θα το κάνουμε; Όταν μείνεις άνεργος και πεινάσουν τα παιδιά σου θα γίνεις κλέφτης ή εγκληματίας ή πόρνος-μαστροπός ή βαποράκι κι εκεί έρχεται η δύση σου! Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε  την μελλοντική σμίκρυνση της Χώρας, (η… χρεοκοπία μας οδηγεί εκεί), την προσαρμογή μας στη «μοντέρνα» υποδούλωση και μια Ελλάδα να τραβιέται σαν πόρνη στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα πότε των ΗΠΑ, πότε της «Ε.Ε.» και άλλοτε σε οργανισμούς, «οικονομικούς», «στρατιωτικούς-αμυντικούς» και «κοινωνικούς», οργανισμοί εξαθλίωσης που επιβάλλουν το γονάτισμα στο βωμό της κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου και όχι μόνο. Η ... χρεοκοπία της πατρίδας μας και το σύρσιμο στο ΔΝΤ είναι ακριβώς το προπαρασκευαστικό προϊόν των μεταπολιτευτικών αλχημιστικών κυβερνήσεων.

Η σημερινή… σοσιαλιστική κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν πείθει σε τίποτα και για τίποτα και καλά θα κάνουν ορισμένοι της πασοκικής ελίτ να βγάλουν την καραμέλα που πιπιλίζουν λέγοντας πως έχουν εντολή από το λαό να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους και άλλα σαχλά και συναφή που οδηγούν τους Πολίτες στους δρόμους. Άλλη ήταν η εντολή του λαού και τώρα και παλιότερα με τη ΝΔ και πάλι πιο παλιά με τους … σοσιαλιστές και πάει λέγοντας, όπως προαναφέραμε στις προηγούμενες αράδες. Ας είναι καλά το βρώμικο εκλογικό σύστημα που επιτρέπει στους «μονομάχους» να γίνονται πότε «άρχοντες» και πότε σιγονταριστές για να κρατούν τους Πολίτες και τη Χώρα στο γύψο και στη σήψη.

Θα κλείσουμε με την πρόσφατη απεργία των φορτηγατζήδων λέγοντας: Το ότι στον κλάδο υπάρχουν προβλήματα δεν τα αμφισβητεί κανείς. Όμως οι μεθοδεύσεις που γίνονται, κατά την άποψή μας, είναι εκ του πονηρού και αποτελούν ένα από τα ευρωευαγγέλια της «Ε.Ε». Το ότι οι «πολιτικοί» της Ελλάδας εν ονόματι της «ελεύθερης» αγοράς και της «Παγκοσμιοποίησης» γενικότερα, μετέτρεψαν τη Χώρα του φωτός σε σκοτάδι και μας έφεραν μύρια άχρηστα αντικείμενα, μια σαχλοκουλτούρα και τη χρεοκοπία, δεν παύει να αποτελεί εθνικό θέμα, θέμα που οι Έλληνες θα το λύσουν και όχι οι ξένοι παράγοντες, όπως έγινε με τη Γιουγκοσλαβία, με το Ιράκ και αλλού. Σιγά, σιγά, οι… φίλοι της ευρωτρόικας θα μας ζητήσουν και άλλες αξιώσεις και υποχωρήσεις, θα μας πάρουν και το βρακί για να λέμε πως είμαστε όχι μόνο φτωχοί, τεμπέληδες και αποτελούμε την τελευταία τρύπα της φλογέρας αλλά και άξιοι της μοίρας μας.

Εμείς λέμε πως φτωχοί στο μυαλό και τεμπέληδες με παχουλά μεριά και μεγάλες γραβάτες είναι οι εξανδραποδισμένοι «πολιτικοί» που στους βωμούς της ρεμούλας και της κραιπάλης και της αρπαγής και στον εθισμό της εξουσίας έχουν απολέσει κάθε τι ιερό και όσιο μαζί και την αξιοπρέπεια και τη λευτεριά τους.

Άλλωστε το επιβεβαιώνει και η «ταχύτητα» των …μεταρρυθμίσεων (αποδόμηση και απορρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας) που για όλα τα προβλήματα της Χώρας, χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει την κοινωνική δίνη:

«Και ανάμεσα στα παραπάνω, που δεν είναι παρά κόκκοι, / φέρατε και τα παράλληλα: την ανεργία, την φτώχεια και των πλούσιων αισχρή ασυδοσία / Κι αν πάμε και στα παρακάτω πλάτη  / θα δούμε να μεγαλώνει η δυστυχία, / που, όπως και να το κάνουμε, θα γίνει και δική σας!

Εμείς, κι αν δυναμώσει, δεν έχουμε ανάγκη. Αντέχουμε!

Γνωριζόμαστε μαζί της και δέσαμε μεγάλα κομμάτια της ζωής μας 

Εσείς, τι θα κάνετε όταν μια μέρα σας χτυπήσει την πόρτα;

Θα φροντίσετε να φυλάξετε, άραγε, τα παιδιά σας; Μέσα απ’ αυτό το σύμπλεγμα θα μπορέσουν να οδηγήσουν τα έθνη, πού; Στο εδώλιο ή στην ανομία; 

Στη συνύπαρξη ή στην ανυπαρξία;»           (Από το «Είμαστ’ εμείς» 1998. Β.Φ.)

 Εξάλλου ο αυταρχισμός του Πρωθυπουργού είναι μια άλλη επιβεβαίωση και μας θυμίζει άλλες εποχές. Παρεμπιπτόντως διαβάζουμε στον τύπο: «Την απόφασή του για την πολιτική επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης που απεργούν ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους…»

Σίγουρα τα «κλειστά» επαγγέλματα έχουν τα μειονεκτήματά τους. Αυτά τα μειονεκτήματα είναι προϊόντα των κυβερνήσεων των σοσιαλιστών και νεοδημοκρατών, οι οποίες τα δημιούργησαν και τα συντήρησαν. Τέτοια «ταχύτητα», όλα να τα προλάβουν, εμείς δεν μπορούμε να τη συλλάβουμε. Μπορούμε όμως να συλλάβουμε το ψέμα, την υποκρισία, τον αυταρχισμό, και πολύ περισσότερο τα φιλομονοπωλιακά μέτρα(περί αυτών των μέτρων πρόκειται)και τα καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό και τους λέμε για πολλοστή φορά: Πολίτες ξυπνήστε! Γίνετε Πολίτες όλες τις ημέρες της ζωής σας και όχι μόνο για δεκαπέντε,… κι αυτές εσφαλμένες!!

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 30  2010 pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου