Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τα 36 χρόνια απο την Τουρκική εισβολή στη Κύπρο

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια από τις πιο θλιβερές ημέρες του Ελληνικής σύγχρονης Ιστορίας. 36 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Κυπριακός Ελληνισμός ζει καθημερινά τις συνέπειες της εισβολής του Αττίλα.





 Χιλιάδες νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι, περιουσίες υπό κατοχή, οικογένειες μακριά από τις εστίες τους και στρατεύματα κατοχής να θυμίζουν σε όλους ότι το πρόβλημα είναι ακόμα εκεί και αναζητεί λύσεις.

Η 20η Ιουλίου θυμίζει σε όλο τον κόσμο πως ακόμη υπάρχουν διχοτομημένες πρωτεύουσες. Πως υπάρχουν λαοί που ακόμα αγωνίζονται να ελευθερώσουν την Πατρίδα τους, πως υπάρχουν πολιτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως διατηρούνται και σήμερα στρατεύματα κατοχής που χωρίζουν οικογένειες.

Το Κυπριακό ζήτημα αναζητά επιτακτικά μια δίκαιη λύση βασισμένη στις διεθνείς συνθήκες και τα δίκαια του Κυπριακού λαού. Η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένει την ημέρα που θα είναι ξανά ενωμένη και χωρίς οποιουδήποτε είδους γραμμές να χωρίζουν ανθρώπους και συνειδήσεις.

Η ελληνική νεολαία δεν ξεχνά τους ήρωες του 74’ τιμώντας τις θυσίες τους. Θα αγωνιστούμε για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση ώστε οι αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού να μπορέσουν πλέον να βρουν το αντίκρισμα που τους αρμόζει.

Απο το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ 


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: