Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη Βλαχογιάννη στις Κατασκηνώσεις Πεύκης


Στον χώρο της Κατασκήνωσης τον Νομάρχη υποδέχθηκαν οι Δήμαρχοι Μαλακασίου και Καλαμπάκας κ.κ. Λιάτης και Μπουτίνας, το προσωπικό της κατασκήνωσης και οι μικροί κατασκηνωτές.





Στις Κατασκηνώσεις Πεύκης, την ευθύνη λειτουργίας της οποίας έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, επισκέφθηκε την Πέμπτη 22-7-2010, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη κ. Νίκο Σακκά και τον Διευθυντή της Πρόνοιας της Ν.Α. Τρικάλων κ. Κανάτα.


Η επίσκεψη του Νομάρχη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση σε λίγες ημέρες της κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία φέτος ήταν μία και όχι δύο όπως τις προηγούμενες χρονιές, στο πλαίσιο περικοπών δαπανών από την σημερινή Κυβέρνηση.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων είχε ζητήσει να λειτουργήσει και τρίτη κατασκηνωτική περίοδο, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε αλλά κόπηκε και η μία από τις δύο που λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η φετινή χρονιά ήταν και η τελευταία που η Νομαρχία είχε την ευθύνη λειτουργίας των κατασκηνώσεων, μιας και με τον Καλλικράτη καταργούνται οι Νομαρχίες και πλέον την λειτουργία θα την έχει ο νέος Δήμος Καλαμπάκας.


Με αφορμή την επίσκεψη του Νομάρχη οι μικροί κατασκηνωτές ετοίμασαν μια γιορτή η οποία περιελάμβανε τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς και χορογραφίες.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε τόσα χρόνια να συνεχιστεί με μεγαλύτερο ζήλο τα επόμενα χρόνια. Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης το δίχτυ κοινωνικής προστασίας πρέπει να είναι πολύ ισχυρό και πολύ αυξημένο. Δυστυχώς φέτος που έπρεπε να είναι πιο αυξημένος ο κοινωνικός ρόλος των αυτοδιοικήσεων και του κράτους οι δαπάνες μειώθηκαν.

Πιστεύω ότι δεν ήταν ανάγκη να κοπούν δαπάνες από τις κατασκηνώσεις. Εμείς δεν εισπράξαμε αυτά που επιβάλλει η νομοθεσία για κάθε παιδί. Βάλαμε χρήματα από τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό της Νομαρχίας, αλλά δεν επιβαρύναμε τους κατασκηνωτές.

Θα έπρεπε και το Κράτος να αφήσει να λειτουργήσουν τις δύο κατασκηνωτικές περιόδους και να ικανοποιήσει και το αίτημά μας και για τρίτη κατασκηνωτική περίοδο. Πιστεύουμε τέτοιες εγκαταστάσεις είναι μοναδικές στην Ελλάδα και είναι κρίμα να μένουν αναξιοποίητες όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ξοδέψαμε πάρα πολλά χρήματα τα οποία έπιασαν τόπο και ίσως η απόσβεση γίνει τα επόμενα χρόνια όταν θα τις πάρει στα χέρια της η αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού και λογικά ο Δήμος Καλαμπάκας.

Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά αυτό το έργο γιατί το αγαπήσαμε, πιέσαμε, στεναχωρηθήκαμε για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και θα ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι να βλέπουμε τη λειτουργία των κατασκηνώσεων».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αντινομάρχης Τρικάλων κ. Σακκάς, οι Δήμαρχοι Μαλακασίου και Καλαμπάκας και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Κανάτας.
















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου