Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Δίκαιο το αίτημα των Τρικαλινών που μένουν κοντά στο νοσοκομείο για απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι υπάρχουν τρεις κεραίες λίγα μόλις μέτρα από το νοσοκομείο και από το 11ο Δημοτικό Σχολείο και οι οποίες εκπέμπουν μεγάλη ακτινοβολία σύμφωνα με μετρήσεις που γίνανε.




Δίκαιο χαρακτήρισε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης το αίτημα των κατοίκων της περιοχής κοντά στο Νοσοκομείο της πόλης για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Νομαρχιακό Κατάστημα.

Ο Νομάρχης τους διαβεβαίωσε ότι από την Δευτέρα κιόλας το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας ξεκινά αυτοψία για να ελέγξει την νομιμότητα εγκατάστασης και αδειοδότησης των κεραιών.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Υπάρχει ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση των κεραιών από τον ιστό της πόλης, ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουνε την αδειοδότηση για εγκατάσταση.

Από την πλευρά μας και κυρίως από το Τμήμα Περιβάλλοντος θα γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες για να διαπιστωθεί η νομιμότητα εγκατάστασης των κεραιών και παράλληλα θα ενημερωθεί η Περιφέρεια για την επικρατούσα κατάσταση όπως και η Πολεοδομία του Δήμου.

Πιστεύουμε ότι η νομιμότητα θα πρέπει να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αλληλέγγυοι στο αίτημα των κατοίκων».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι δήλωσαν:

«Λειτουργούν τρεις κεραίες στον ίδιο χώρο σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή δεν ξέρουμε κατά πόσο νόμιμο είναι, είναι στα 100 μέτρα από το νοσοκομείο, στα 120 μέτρα από το 11ο δημοτικό. Το μάθαμε τυχαία από κάποιον που έκανε μετρήσεις οι οποίες έδειξαν ότι η ακτινοβολία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα».

«Εγώ εδώ και τρία χρόνια αισθάνομαι ζαλάδες και πονοκεφάλους. Οι κεραίες είναι καμουφλαρισμένες, σαν καμινάδες και τώρα κάνει πλέγματα υποτίθεται για λουλούδια και για διαφημιστικές πινακίδες. Τον παρακαλούμε να τις βγάλει, δεν μπορεί να έχουμε τις κεραίες δίπλα στο μαξιλάρι μας».

 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου