Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Prost, Europa! Prost! - «Δράκουλες» των Καρπαθίων - Ευρωπαϊκή αποθράσυνση - Αφιέρωμα (1ο)


Η 13η και Παρασκευή μας θυμίζει παλιές δεισιδαιμονίες και «δράκουλες» των Καρπαθίων Όρων, «δράκουλες» ή «δαίμονες» που έπιναν αίμα και σκόρπιζαν τρόμο στους τότε Πολίτες που αναγκάζονταν να καταφύγουν στους παπάδες και εξορκιστές προκειμένου να γλυτώσουν.




Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας


Θρύλοι πολυξακουσμένοι και πολυδιαβασμένοι, που αν τους αντιπαραθέσουμε στη σημερινή πραγματικότητα, θα δούμε ότι και σήμερα υπάρχουν «δράκουλες» πολύ χειρότεροι, διψασμένοι και άγριοι να πιουν το αίμα όχι μόνο ενός ανθρώπου ή και ενός ολόκληρου χωριού, αλλά και ολόκληρων λαών. Καρπάθιοι «δράκουλες» που εδράζονται στις Βρυξέλλες ή αλλιώς ορμητήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από κει, μέσω των δούλων τους, κατευθύνουν τις διαθέσεις τους με διαφορετικές προτιμήσεις…. Σήμερα βέβαια δεν υπάρχουν… εξορκιστές και παπάδες να προστατέψουν τους Πολίτες. Δυστυχώς, έχουν εξοικειωθεί και αυτοί με τον «σύγχρονο» τρόπο της ομαδικής αφαίμαξης. Συνεπώς η αντιμετώπισή τους είναι καθαρά θέμα των λαών.

Στις 14-02-2006 με έναν επίλογο (18ο) κλείναμε τα σχόλιά μας με αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαξιώνοντας την ύπαρξη και τη δομή της και κατ’ επέκταση τις κυβερνήσεις της, οι οποίες, διαδραμάτισαν έναν ρόλο ανάλογο με τις ληστρικές πολιτικές της. Η μετάλλαξη της ΕΕ σε κοινωνικό έκτρωμα είναι πλέον δεδομένη. Τα όσα λέει ακούγονται πάρα πολύ ωραία και τα όσα κάνει είναι εγκληματικά, μεταβάλει το μυαλό μας σε στροφαλοφόρο γρανάζι που γυρίζει, γυρίζει ζωντανεύοντας μνήμες και εικόνες ασυμβίβαστες για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Άλλωστε τα όσα λέει και κάνει τα βλέπουμε και στην Ελλάδα μέσα από τις πρακτικές των κυβερνήσεων με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την υποταγή τους.

«Μέσα από κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες τους ευρωταγούς, μέχρι τώρα τουλάχι-στο δε φαίνεται να τους απασχολούν και να τους ενδιαφέρουν, στο χαλεπό «πανηγύρι» που έστησαν θα χορέψουν και οι ίδιοι. Ούτε Πρόεδροι, ούτε Πρωθυπουργοί, ούτε Υπουργοί, ούτε Βουλευτές και Κοινοβούλια, που τα έχουν καταντήσει χώρους άσχετους από το αντικείμενό τους, βεβαίως και κόμματα μεταξύ και της Αριστεράς που έχουν εκκολάψει τα στελέχη τους στις φιλοσοφίες της «αντιπαράθεσης» και του συμβιβασμού (φιλτραρισμένες πολιτικές), είναι ισόβιοι για να κάνουν ότι θέλουν στο όνομα, τάχα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισόβιος είναι ο λαός, ο κάθε λαός της. Κι αυτός ο λαός είναι η μόνη ελπίδα-μοχλός για την α π ο κ α τ ά σ τ α σ η της κοινωνίας. Είναι αυτός ο κόσμος ο «άμοιρος», ο «άλαλος» και παν απ’ όλα ο «συνετός», όπως τον διαπαιδαγώγησε η καθεστηκυία τάξη της βάρβαρης Δύσης».

Έτσι φτάσαμε και στα επίπεδα της ευρωαποθράσυνσης! Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά για παλιό κατάλοιπο της ΕΕ, το οποίο, απλά τώρα βαίνει προς ενεργοποίηση σε βάρος της Χώρας μας. Η καπιταλιστική κρίση που εισέβαλε σε ολόκληρο τον Πλανήτη, βεβαίως και στη Χώρα μας, μόνο ένα πράγμα μπορεί να τη «σώσει»: η οικονομική αφαίμαξη των κατωτέρων στρωμάτων. Και η διεθνής κρίση δεν αφήνει αλώβητη την Ε.Ε. Τι να κάνει κι αυτή η… φουκαριάρα; Προειδοποιεί, απειλεί και εισβάλει. Ναι, εισβάλει σε «οικογενειακό» μέλος που, προφανώς για τους ευρωπαίους αρπάχτρες, θα γεννήθηκε από ανεμογκάστρι. Η «εισβολή» λοιπόν, με τη μορφή της… θλίψης που εκφράζει το Συμβούλιο των ευρωπαίων, όσο αφορά τα δημοσιονομικά στατιστικά στοιχεία της Χώρας μας, ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη… -ίσως να τους ξέφυγε ο έλεγχος της αρπαγής που όχι και λίγα κομματόσκυλα πλούτισαν στην Ελλάδα…- από κει και μετά τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι «σύγχρονοι δράκουλες» μετά κατά τόπους (ευρωκαντόνια) «δρακουλάκια» τους, είναι μέτρα καθαρής εισβολής και κάνει την Ελλάδα ρεζιλόχαρτο στο ευρωπαϊκό παζάρι. Όπως βλέπουμε και διαβάζουμε σφύζουν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο από σχόλια που υποβαθμίζουν την Ελλάδα ως ανάξια έναντι της Ε.Ε. (κι εδώ που τα λέμε, δίκιο έχουν, έτσι είναι• οι μεγαλύτεροι απατεώνες ολόκληρης της οικουμένης εδώ, στην Ελλάδα έχουν στήσει τα άντρα τους) και λαβαίνουν τα… μέτρα τους:

«Σε αυτό το πλαίσιο (της χρεωκοπίας), το Συμβούλιο καλωσορίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να χειριστεί το ζήτημα άμεσα και υπεύθυνα και θεωρεί ότι τα μέτρα, που ανα-κοινώθηκαν πρόσφατα, όπως αυτά που στοχεύουν στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση (υπο-γράμμιση δική μας) της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, είναι βήματα προς τη σωστή κα-τεύθυνση…»
Δε θα σταθούμε εμείς σ’ αυτό το μέγα ολίσθημα, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρ-νησης. Ας το κρίνουν οι Πολίτες. Θα πούμε όμως την ταπεινή μας άποψη ότι αυτό λέγεται ευρωπαϊκή αποθράσυνση-εισβολή.
Αναρωτιόμαστε όμως συχνά και όχι κάθε 13 και Παρασκευή, αλλά κάθε μέρα: Γιατί ο Απόδημος Ελληνισμός, επιστήμονες, των γραμμάτων και των τεχνών ακόμα και πολιτι-κοί, διαπρέπουν στο εξωτερικό και ασύγκριτα, πολύ καλλίτερα από τους γηγενείς, «πολιτικούς» στην προκειμένη περίπτωση, αγωνίζονται για το καλλίτερο του πάτριου τόπου τους;
Εν κατακλείδι θα επανέλθουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι: «Prost, Europa!» (στην υγειά σου Ευρώπη) κι αυτό γιατί οι… πολιτικοί «made in Greece» έχουν συνηθίσει καλά στην ευρωκαραμέλα. Σε κάθε δεύτερή τους κουβέντα η Ε.Ε. δεσπόζει. Οι «δράκουλες» των Καρπαθίων έχουν κάνει καλή δουλειά. Μέσω των δούλων τους θα μπούνε και μέσα στα σπίτια μας.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 13 2009 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου