Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Eγκαίνια για το ανακαινισμένο, ιστορικό 4ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων


Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 13-11-2009, ένα ιστορικό σχολείο της πόλης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το οποίο ανακαινισμένο πλέον παραδίδεται και πάλι στους μικρούς μαθητές.





Παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλου, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων, των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, του εκπαιδευτικού προσωπικού, γονέων και μαθητών.


Πρωτεργάτες στην ανακαίνιση του σχολείου ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος της πόλης, οι οποίοι με την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών της Νομαρχίας και του Δήμου, έχουν καταφέρει να κάνουν αρκετά σχολικά συγκροτήματα. Η προσπάθειά τους θα συνεχιστεί με σκοπό την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων στην πόλη και το Νομό Τρικάλων.






Αρχικά έγινε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο και ακολούθησαν ομιλίες από τον Διευθυντή του σχολείου, του Νομάρχη, του Δημάρχου, του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.







Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:





«Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε το ανακαινισμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ένα ιστορικό σχολείο της πόλης και του Νομού, περίπου 150 χρόνια πνευματικού βίου έχει αυτό το σχολείο και πραγματικά με συγκίνηση σήμερα το παραδίδουμε πάλι στα παιδιά για να συνεχιστεί η πνευματική ζωή σε μια συνοικία την πιο ιστορική της πόλης.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία που έχουμε και κάναμε τόσα πολλά έργα στο Νομό, όλους τους συνεργάτες μου στη Νομαρχία, όλους τους συνεργάτες στο Δήμο, τους Διευθυντές της εκπαίδευσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Διευθυντή του σχολείου, οι οποίοι μας πίεζαν συνεχώς να κάνουμε κάτι για το σχολείο.

Εύχομαι τα παιδιά να ακολουθήσουν την τύχη όσων επί τόσα χρόνια φοίτησαν σε αυτό το σχολείο και πραγματικά διαπρέπουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που συνετέλεσαν στην κατασκευή αυτού του σχολείου, όπως τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου που κάνανε τις μελέτες, τους κατασκευές.

Νομίζω πλέον ότι με τη Νομαρχία έχουμε κάνει το καθήκον μας, προσπαθούμε συνεχώς να επιλύσουμε το στεγαστικό πρόβλημα. Υπάρχουν και άλλες γειτονιές που δεν έχουν σχολεία. Εμείς κάναμε πολλά σχολεία, θα ακολουθήσουν και άλλα εγκαίνια και πιστεύω ότι σιγά – σιγά η πόλη των Τρικάλων και ο Νομός γενικότερα θα καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια».


Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την χορωδία του σχολείου, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τους μαθητές και με την κοπή της κορδέλας.






















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου